Yüreğir'e İkinci Kapalı Semt Pazarı Yapılacak

Yüreğir ilçesine kapalı semt pazarı kazandırılacak.

Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yazılı açıklamasında, vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan korunup rahat alışveriş yapabilecekleri kapalı semt pazarlarını oluşturduklarını belirtti.

İlçede ilk kapalı pazarı Serinevler Mahallesi'nde yaptıklarını, ikincisinin PTT Evleri Mahallesi'nde 3 bin 814 metrekare alanda inşasının sürdüğünü ifade eden Çelikcan, şunları kaydetti:

'Semt pazarımızın içinde idari binalar da olacak. Çok amaçlı olarak yapacağımız kapalı semt pazarlarından vatandaşlarımız farklı şekillerde faydalanacaklardır. Semt pazarının olmadığı günlerde gençlerimizin spor yapabileceği şekilde düzenleme yapacağız. Buralar derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimizce kermes ve toplantı amaçlı olarak da kullanabileceklerdir. Kurban Bayramı'nda ise kurban kesim merkezleri olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Bir kaç mahallenin ortak kullanacağı bu semt pazarları sayesinde Yüreğir'de görüntü kirliliği ortadan kalkacaktır. Semt Pazarları sonrası ortaya çıkan çirkin görüntüler yaşanmayacaktır. Semt pazarlarının kurulduğu günlerde o bölgedeki esnaflarımız da bu rahatsızlığı yaşamayacaktır.'

Kaynak: AA