Yabancı Öğrenciler Demokrasi İçin Buluştu

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: 'Beyni yıkanan insanlar kendi halkına ateş etti. Dünyanın neresinde elinde silah olmayan ve 'biz kardeşiz, yapmayın' diyen insana ateş edilir. Bunun hiçbir şekilde mantıklı bir izahı yoktur'

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İskender Karakaya, beyni yıkanan insanların kendi halkına ateş ettiğini belirterek, 'Dünyanın neresinde elinde silah olmayan ve 'biz kardeşiz, yapmayın' diyen insana ateş edilir. Bunun hiçbir şekilde mantıklı bir izahı yoktur.' dedi.

Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrenciler, darbe girişimini kınamak ve demokrasiye sahip çıkmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi'nde bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Karakaya, halkın dik duruşuyla Türkiye'nin zor bir süreci atlattığını vurgulayarak, Türk Milletinin hem Cumhurbaşkanına hem de devletine sahip çıktığını söyledi.

Karakaya, dünyanın birçok yerinden Türkiye'ye okumak için gelen yabancı öğrencinin toplantıya katılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, darbe girişiminin bu yabancı öğrenciler tarafından anlaşılmasının zor olduğunu kaydetti.

Birçok yabancı öğrencinin 'İyi ama darbeyi yapan bu cemaatin bizim ülkemizde okulları var. Bunu nasıl yaparlar' diye hayrete düştüğünü aktaran Karakaya, bu örgütün tam 40 yıl önce devletin içine girmeye başladığını dile getirdi.

Karakaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETO) insanların beynini yıkadığını ve kendi çıkarları için kullandığını ifade ederek, 'İşte bu beyni yıkanan insanlar kendi halkına ateş etti. Dünyanın neresinde elinde silah olmayan ve 'biz kardeşiz, yapmayın' diyen insana ateş edilir. Bunun hiçbir şekilde mantıklı bir izahı yoktur.' diye konuştu.

Avrupa basınının darbe konusunu aktarırken çok taraflı olduğunun altını çizen Karakaya, 'sanki Türkiye'de bir darbe olmamış, bu kadar insan ölmemiş, ve bu kadar şehit verilmemiş gibi davranıldığını' sözlerine ekledi.
Kaynak: AA