Van'da Tarla Yangını

Van’ın Gevaş ilçesinin Atalan Mahallesi’nde meydana gelen yangında 7 dönümlük buğday tarlası hasar gördü.

Van'da Tarla Yangını
Edinilen bilgiye göre, Gevaş ilçesine bağlı Atalan Mahallesi’nde bulunan Sinan Parlak’a ait 7 dönümlük buğday tarlasında, iddiaya göre yüksek gerilim hattı nedeniyle yangın çıktı. Saat 12.00 sıralarında çıkan yangında tarlanın büyük bir bölümü kül olurken, tarla sahibinin haber vermesi üzerine Gevaş Belediyesine ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri ve vatandaşların da yardımıyla kısa sürede söndürülen yangının çevrede bulunan diğer tarlalara ve evlere sıçramaması olası bir faciayı önledi.

İHA muhabirine konuşan mahalle sakinlerinden Tahir Birtane, tarlalarının ortasında yüksek gerilim hatlarının geçtiğini ve bunun zaman zaman yangınlara neden olduğunu belirterek, “Tarlalarımızın ortasında yüksek gerilim hatlarının geçmesinden dolayı bu tür tarla yangınları hemen hemen her yıl mahallemizde yaşanmaktadır. Havaların da sıcak olmasından ve buğdayın olgunlaşmasından dolayı en ufak bir kıvılcım maalesef yangına sebep olabiliyor. Allah korusun bu yangının farkına varmazsak, mahallemiz komple kül olurdu. Biz bundan endişe ediyoruz. Onun için yetkililerden zararlarımızın giderilmesini ve buna da kalıcı bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Van İl Müdürü Beytullah Özbayram ise, "Yangının yüksek gerilim hatlarından kaynaklandığı konusunda kesin bir şey yok. Önceden bize gelen bir arıza ya da şikayet yok. Bizler konuyu araştırıyoruz. Öyle bir durum söz konusu olursa bölgenin her yerinden yüksek gerilim hatları geçmekte ve tarlalar bulunmaktadır. Her yerde yangın olması gerekir. Ama biz her şeye rağmen konuyu araştırıyoruz. Öyle bir şey tespit edersek gereken çalışmaları da yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA