TİM Başkanı Büyükekşi, Fidan Dikim Törenine Katıldı

TİM Başkanı Büyükekşi, 185 dönümlük alanı ağaçlandırılan eski mermer ocağını ziyaret ederek, fidan dikti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ekonomik ömrünü tamamlayan 185 dönümlük eski mermer ocağı alanının ağaçlandırılması kapsamında fidan dikim törenine katıldı.

TİM Başkanı Büyükekşi, Temmuz 2016 ihracat rakamları basın toplantısı için geldiği Burdur'da merkeze bağlı İğdeli Köyü'nde mermer ocağındaki fidan dikim törenine katılarak, ardıç fidanı dikti.

Aytaş Akın Mermer Ocağı sahibi Ercan Akın, alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye örnek olacak bir rehabilitasyon çalışması yaparak mermer ocağı alanına akasya, ardıç, çam ve sedir ağacı diktiklerini söyledi.

Yaklaşık 185 dönüm alanda rehabilitasyon gerçekleştirdiklerini belirten Akın, 'Mermer ocağını 4 yıl çalıştırdık. Daha sonra 5-6 ay süren bir ağaçlandırma çalışmamız oldu. Önce 22 bin civarında ağaç diktik. Daha sonra 100 bin civarında tohum atıldı. İnşallah 8-10 yıl sonra taş ve makilik olan bölge orman görünümünü kazanacak. Alanın etrafını tel örgüyle çevirerek de koruma altına aldık.' dedi.

Akın, yaptıkları rehabilitasyon çalışmasının Türkiye'deki mermer sektörüne örnek olacağını ifade ederek, diğer mermercilerin de ekonomik ömrünü tamamlayan ocaklarda böyle bir çalışma yapacaklarına inandığını kaydetti.

Fidan dikim törenine, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi ile diğer yetkililer katıldı.
Kaynak: AA