Pozantı'da Erozyonla Mücadele Çalışmaları

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Pozantı İşletme Müdürlüğü, erozyonla mücadele kapsamında toprak teraslama çalışması yaptı.

Bölge Müdürlüğünden yapılan yazıılı açıklamaya göre, işletme tarafından bugüne kadar endüstriyel ağaçlandırmalar, maden sahalarının rehabilitasyonu, nehir ve dere kenarı ağaçlandırmaları, baraj havzaları yeşil kuşak ağaçlandırmaları ve 5 bin köye 5 bin orman gelir getirici tür ağaçlandırmaları gibi projeler gerçekleştirildi.

Müdürlük son olarak 2016 yılı yatırım programına aldığı 'Ecemiş mikrohavza erozyon kontrol uygulama projesi' kapsamında, toprak işleme çalışmaları da yaptı.

İlk etapta 3 bin 200 dekarlık bir alanı programa alan işletme, yaklaşık bin dekarlık alanda bürror tipi teras yapımını tamamladı.

Ağaçlandırma Şube Müdürü İlhan Köse, Müdür Yardımcısı Harun Akdoğan ve İşletme Şefi Eren Evyapan, havzada yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Havzada yapılan erozyon kontrolü çalışmalarının önemine dikkati çeken Köse, 'Burada daha önce yapılan proje sonucunda kalan boşlukları bu revize projeyle tamamlayacağız, teraslar Bölge Müdürlüğümüze ait 3 mini ekskavatör ile yapılıyor, sahayı en kısa sürede hazır hale getirip sonbaharda sedir, badem ve mahlep fidanlarıyla ağaçlandıracağız.' dedi.

Kaynak: AA