Muş'ta Demokrasi Nöbeti

Muş’ta binlerce kişinin tuttuğu demokrasi nöbetine gelin ve damatlar da eşlik etti.

Muş'ta Demokrasi Nöbeti
Demokrasi nöbetinin aralıksız devam ettiği Muş’ta, gelin ve damatlar da eşlik etti. İlk olarak güvenlik kontrolünden geçen vatandaşlar, belediye meydanını hınca hınç doldurdu. Burada ay yıldızlı bayraklarla Fetullahçı Terör Örgütü’ne tepki gösteren vatandaşlar hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi.

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, AK Parti eski Milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte birçok siyasetçinin de eşlik ettiği demokrasi nöbetine eşlik eden gelin ve damatlar renkli görüntülere sahne oldular.

İlahi sanatçılarının da sahne aldığı demokrasi nöbetinde kadınlar ay yıldızlı bayraklarla Cumhurbaşkanı için sloganlar attılar.

Kalkışmanın olduğu günden itibaren meydanları dolduran vatandaşların demokrasiye, ülkesine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktığını belirten AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanını asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.



Kalkışmada makamı ve mertebelerinin farkında olmadan böyle çirkin işe giriştiklerini ifade eden Şimşek, “Muş halkı şunu söylüyor; alanda bazı posterler var, üzgünüz diyorlar. Geçmişte olsa Rahmetli Menderes’i koruyamadık kahretsin onu idam ettiler ruhu şad olsun. Üzgünüz diyorlar rahmetli Özal’ı zehirlediler ruhu şad olsun, biz ona sahip çıkamadık. Ama şunu iyi bilsinler biz geçmişten iyi ders aldık, biz derslerimize iyi çalıştık hiçbir şekilde asla ve asla biz reisimizi, Reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yalnız bırakmayacağız. Hiç kimsenin gücü buna yetmeyecektir” dedi.

Hiçbir gücün vatandaşın gücü üzerinde olmadığını kaydeden Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bulundukları makamın mertebesinin farkında olmayan, kıymetini bilmeyen kişiler sanki bir güç varmış gibi şunu düşünmediler; hiçbir güç vatandaşın gücü üzerinde olamaz. Hiçbir güç milli iradenin üzerinde olmaz. Bunu iyi düşünmeleri lazım, bunu düşünmedikleri için bence akıllarını sattıkları için bence beyinlerini sattıkları için bence bunu kiraya verdikleri için yenildiler. Şuanda hücrelerdedirler, Rabbim onların cezasını en iyi şekilde veriyor inşallah, verecektir inşallah. Rabbim cezalarını versin ama hukukta onların cezasını verecektir. Onlar hak ettikleri cezaları alacaktır. Şunu iyi bilsinler onların şimdi kalan türevleri varsa iyi bilsin bu tür girişimler başarıya ulaşama, ulaşamayacaktır. Çünkü vatandaşın istemediği hiçbir olmaz. Herkes bunu iyi bilsin bizde bunun farkındayız, vatandaşın yanındayız, vatandaşın içinden gelmişiz. Vatandaşımızla beraber olacağız, her gün meydanlardayız. Evet, hiçbir güç bizim gücümüzün üzerine olamayacaktır. Onlar hesaplarını iyi yapsınlar Türkiye büyük ülkedir, 80 milyondur, güçlenecektir. Her şeye rağmen her şeye rağmen ekonomisi iyidir, büyümeye devam ediyor. Vatandaşın moral değeri yüksektir.”

Demokrasi nöbeti için alana gelen damat Nazmi Asya ise “demokrasimize, ülkemize sahip çıkmak için 17. Gündür nöbetteyiz. Reisi Cumhurumuz nöbete devam dediğine kadar bizlerde nöbete devam edeceğiz. Bugün benim en mutlu günüm, eşimle en mutlu günüm ama ben yine nöbete geldim. Nöbet devam edene kadar nöbet devam edene kadar geleceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Belediye meydandan sonra binlerce kişi Valilik önüne kadar yürüyüş yaparak demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.
Kaynak: İHA