Keresteciler Sitesi Camii'nin Temeli Atıldı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Keresteciler Sitesi’ne yapılacak olan caminin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada caminin yapımına öncülük eden herkese teşekkür eden Başkan Şirin, “Bu hayırlı işe öncülük eden herkesten Allah razı olsun. Şahsım ve Turgutlu Belediyesi adına temelini atacağımızın caminin ibadete açılmasına kadar geçen sürede desteklerimizi esirgemeyeceğiz.” dedi.

Keresteciler Sitesi Camii'nin Temeli Atıldı
Koşukırı Çarşısı Keresteciler Sitesi’ne yapılacak olan camiinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine başta Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin olmak üzere, Başkan Yardımcısı İskender Tunç, İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan, Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Yaşar Çetinkaya, şehir meclis üyeleri Yaşar Kozak, Gürbüz Acar ve Hasan Koç ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Çoşkun, Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Uzun’un yanı sıra bir çok vatandaş ve esnaf katıldı.

Kaymakam Turan ve Müftü Doğan birer konuşma yaparak, caminin yapımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

“Emeği geçenlerden Allah razı olsun”

Turgutlu Belediye Başkanı Şirin de Koşukırı Çarşısı’ndaki ibadethane ihtiyacını karşılayacak caminin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Turgutlu’muz hizmetleriyle yatırımlarıyla, sanayisiyle ticaretiyle ve en önemlisi maneviyatıyla güzel gelişmelere sahne oluyor. Bugün de hayırlı bir iş için bizleri getiren, Yüce Rabbimizin, ‘İyilik yapmak ve kötülükten sakınmakta birbirinizle yardımlaşın’ fermanına uyarak el birliği ile gönül birliği ile yapılacak camiinin temel atma töreninde bir aradayız. Bu hayırlı işe öncülük eden herkesten Allah razı olsun. Şahsım ve Turgutlu Belediyesi adına temelini atacağımızın camiinin ibadete açılmasına kadar geçen sürede desteklerimizi esirgemeyeceğimizin bilinmesini isterim. Son olarak bu önemli ibadethaneye gönül veren başta esnafımız olmak üzere kıymetli hayırseverlerimize, esnafımıza teşekkür ediyorum. Caminin önce bölge halkımıza ve tüm ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Hemşerilik bilinciyle yaptıkları bu hayrın Allah katında kabulünü niyaz ederim. Rabbim, kıyamete kadar camimizin dimdik ayakta durmasını ve cemaatle dolmasını nasip eylesin. Ezan susmaz bayrak inmez diyerek, bu camimizden yükselecek duaların Yüce Allah katında kabulünü diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından caminin temeli dualar eşliğinde atıldı. Kaymakam Turan, Başkan Şirin ile beraberindekiler çevre esnafı tarafından ağırlandı.
Kaynak: İHA