İnegölsporlu Miniklere Sertifikaları Verildi

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından İnegölspor’un Yaz Spor Okulu’na katılan ve 1 aylık eğitimden geçen öğrenciler için ilçe stadında sertifika töreni düzenlendi.

İnegölsporlu Miniklere Sertifikaları Verildi
Tören öncesi konuşan İnegölspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu İrfan Kapdan, "2016 yılı yaz spor okulu etkinlikleri 27 Haziran’da başlayıp bugün sertifika töreni ile tamamlıyoruz. Bir sonraki 2. dönem yaz spor okulu kayıtlarımızda pazartesi günü başlıyor ve yeni dönem çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmalarda tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Erezsarı: "Çocuklarımızın kişisel gelişimi için spor çok önemli bir boyut"

Daha sonra söz alan İnegölspor Kulüp Başkanı Timur Erezsarı, "Spor hayatımızda olmalı. Çocuklarımızın kişisel gelişimi için spor çok önemli bir boyut. Spor güzel ahlakı, spor mücadele etmeyi, spor saygı duymayı, sevgi duymayı, bir arada olmayı çocuklarımıza ve bize öğretiyor. Öncelikle tüm velilere çocuklarınızın hayatına sporu soktuğunuz için çocuklarınızın hayatında spora yer verdiğiniz için şahsım, yönetim kurulum, onursal başkanım ve İnegölspor camiası olarak teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Aktaş: "Burada en büyük kazançları başka başka arkadaşlar edinmek"

İnegöl Belediye Başkanı ve Onursal Başkan Alinur Aktaş ise şunları söyledi:

"Çocuklarınız buraya 1 aylık eğitime geldiler. Onun bugün sertifikalarını alacaklar. Hepinizin çocuklarınızla alakalı çok güzel hayalleri var. Geleceğe dair ümitleri var. Özellikle yaz spor okulunda bunu değerlendirdiğinizde açıkçası sevindirici bir durum, bir kıvanç ama hem belediye başkanı olarak hem de bir baba olarak umutlarımda var. Özellikle futbolda ailelerin düştüğü bir hata var. ’Yani futbolcular çok para kazanıyor, dolayısıyla benim çocuğum futbolcu olursa, çok iyi para kazanır’ mantığıyla sizleri tenzih ediyorum ama aklı ileride bir bakış açısı var. Ben rakamlarla konuşmayı seven bir insanım. Türkiye’de 150 tane profesyonel kulüp var. 4 bin civarında lisanslı sporcu var. Sadece İnegöl ilçesinde yaz spor okullarına gelen 400 çocuk. 3 tur yapılacak. Bin civarında çocuk gelecek. Dolayısıyla çocuğu sadece ve sadece ’İleride futbolcu olacaksın’ mantığıyla bu işlere getirmek bir anne ve babanın çocuğuna yapabileceği en büyük kötülük onu söyleyeyim. Çünkü bu memleketin sadece futbolcuya ihtiyacı yok. Bu memleketin fabrikada çalışacak işçiye de, tarlada çalışacak çiftçiye de, doktora da, avukata da, öğretmene de velhasıl her alanda ihtiyacı var. Ama biliyoruz ki bunların içerisinde ileride bu işten ekmek kazanacak olan, bu işi profesyonelce yapabilecek olan belki sayıları 3 tane 5 tane olacak ama sayıları da var. Hepsinin olması mümkün değil. Bakın işin uzmanları diyor ki, bir çocuk gelişiminin %90’ını 7-8 yaşına kadar tamamlıyor. Biz ne diyoruz. ’Hele kızım ilk okulu bitirsin.’ ’Hele oğlum ortaokulu bitirsin.’ Çocuğun anne karnındayken dinlediği müziği, annenin hal ve hareketlerinin, annenin psikolojisinin çocuğun direk hayatına etkisi var. Çocuklarımızı eğitiyoruz derken sakın onlara kötülük yapmayın. Burada en büyük kazançları başka başka arkadaşlar edinmek. Futbol bir takım oyunu bireysel oyun değil. Birbirleriyle paslaşmasını, birbirleriyle arkadaşlık kurmasını, bir kaderi beraberce paylaşmasını, hocalarımız burada onlara bir sürü eğitimler verdiler. Daha çok eğitimler alacaklar. Çocuklarımızı tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA