Başkanvekili Aydın Kahta'da Demokrasi Nöbetine Katıldı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde demokrasi nöbeti tutan hemşerileriyle bir araya geldi.

Başkanvekili Aydın Kahta'da Demokrasi Nöbetine Katıldı
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen demokrasi mitingine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekili İbrahim Halil Fırat, Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, kurum amirleri, STK temsilcileri, grup yürüyüş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, darbe girişimine karşı mücadele eden kendisini uçaklara, tanklara siper eden vatandaşların bir demokrasi destanı yazdığını söyledi.



Kahta ilçesinde düzenlenen demokrasi mitinginde, 15 Temmuz Gecesi Fethullahçı terör örgütü ile Amerikan ve İngiliz uşaklarının ekibiyle birlikte sahneye çıkmaya çalıştığını söyleyen Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Bu beden üzerinde bu baş olduğu müddetçe Liderimiz Recep Tayip Erdoğan’ı sizlere yedirmeyeceğiz. Çanakkale’de, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da ve tüm ülkede düşmanı perişan ettiğimiz gibi sizi perişan edeceğiz” dedi.

Demokrasi nöbetlerinde sabah namazına kadar değil, ölene kadar Devletin ve Cumhurun yanında olduğunu kaydeden Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla demokrasi nöbetlerinin önümüzdeki haftaya kadar devam edeceğini söyledi.



Demokrasi nöbetlerinin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten Kaymakam Kaya, “Bu vesileyle sabah namazlarında sizlerle beraber olmak bizim size yaklaştığımızı, devletimizin, milletimizin kucaklaştığı o sabah vakitlerinde gün ağarırken, birlikte olmanın mutluluğu, onuru, şerefi çok hayırlıdır. Ülkemiz birlik ve beraberliğiyle, bu kadar ihtiyacı olduğu bir günde, bu yaşanan menfur hadise sağcısıyla, solcusuyla, Alevisiyle, Sunnisiyle, Türküyle, Kürdiyle, Lazıyla, Çerkez’iyle, hangi siyasi fikirden olursa olsun herkesi sabah ezanlarında yan yana, dimdik, sımsıkı olmasına sebep oldu. Her şerde bir hayır vardır derler. Ben bu menfur saldırının ülkemiz için çok hayırlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, “15 Temmuz gecesinden bu yana 17 gündür, o haşhaşi sürüsüne, Feto çetesine, Fettullahçı teröristlere, terörist başına öyle bir tokat vurdunuz ki dünyanın her bir yerinden tokatın sesi duyuldu. Allah bu tokatı vuran herkesten razı olsun. Bu millet bayrağına, ülkesine, vatanına, ezanına, dünya lideri Recep Tayip Erdoğan’a sahip çıktı. Allah herkesten razı olsun” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi milletin iradesine sahip çıkma mücadelesinin unutulmaması gerektiğini belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, gelecek kuşaklara bu mücadelenin aktarılmasını gerektiğini söyledi.



15 Temmuz gecesi milletin namusuna ve iradesine sahip çıktığını vurgulayan Başkanvekili Aydın, “Böyle güzel yoldaşlar olduktan sonra milleti yanına alıp önde ben varım diyen liderin arkasında bu millet olduktan sonra sırtımız yere gelmeyecektir. Değerli hemşerilerim 17 gündür yatmadık, uyumadık, gecemizi gündüzümüze kattık.

Gündüz ekmek peşinde gece namusumuzun peşinde nöbet tuttuk. Çünkü biz irademizi namusumuz bildik. Çünkü biz geleceğimiz için ay yıldızlı al bayrağımız, ezanımız, vatanımız, milletimiz için gerekirse o alçaklara ne ders verilmesi gerekiyorsa, o tanklara karşı gerekirse hedef olmaya hazırız, dedik.

15 Temmuz gecesini unutmayacağız ve unutturmayacağız. Gelecek kuşaklara bu mücadelenin mutlaka aktarılması lazım. Bu 15 Temmuzda nasıl millet olunur, bir millet nasıl iradesine, geleceğine nasıl sahip çıkar? Bir insan bir milletin geleceği için göğsünü nasıl tanklara siper eder? Darbecilere karşı bir millet nasıl direnir? Tarihler bunları altın harflerle yazacak. Bu bir destandır. Bu destan kuşaktan kuşaklara aktarılacak. Belki şuan farkında değiliz. Ama bütün dünya şuanda bu milleti konuşuyor. Bütün dünya bu millet bir gecede vatanın ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiler şeklinde manşetler atıyor“ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından demokrasi nöbetinde sahne alan Grup Yürüyüş, seslendirdiği ilahi ve ezgilerle vatandaşlara destek verdi.
Kaynak: İHA