Aydemir Açıklaması 'Tas Yiterse Dağıtmak Şart Olur'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’den ilginç yaklaşım. 15 Temmuz darbe girişimi üzerine İlçelerde yaptığı mitinglere devam eden Aydemir, Erzurum’a ait bir menkıbeden hareketle, “Tasın yittiği yerde bereket kalmaz, öyleyse bozup yeniden dizmek gerekir” dedi.

Aydemir Açıklaması 'Tas Yiterse Dağıtmak Şart Olur'
Aşkale Meydanı Hınca Hınç Dolu

Demokrasi nöbetlerinin 17. gecesinde Aşkale’deki miting’e AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir konuşmacı olarak katıldı.

Aşkale Meydanının bütünüyle halk tarafından doldurulduğu miting’de, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran ve Aşkale Kaymakamı Hayrettin Çiçek de vatandaşlara hitap ederek, “Birlik ve beraberliğin olduğu milli yapıları çözmek mümkün değildir. Bunu gösteren, sağlayan milletimize şükran borçluyuz” değerlendirmesinde bulundular.

Akif Kalksa, Bir Zamanlar İfadesini Çıkarırdı

Konuşmasına Mehmet Akif’in “Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz / Gelmişiz cihana milliyet nedir öğretmişiz” beyitlerini söyleyerek başlayan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “Rahmetli Akif milli mücadele zemininde bir büyük yürek yangınıyla bu beyitleri kaleme dökmüş. Şimdi kalkıp, şu geçen 17 günlük kıyam halindeki millet vicdanını görse, “bir zamanlar” ifadesini kullandığına pişman olurdu. Zira biz, dünya var olduğundan beri özel meziyetlerle donanmış, asil bir milletiz, dünya durdukça da bu hal devam edecektir. Böyle olduğu içindir ki, Cenab-ı Hakk’ın özel inayetine mazharız.” notunu düştü.

Tas’ın yittiği yerde bereket kaybolur!

“15 Temmuz’da tas yitmiştir, öyleyse değişim, dönüşüm şarttır” diyerek Erzurum’a ait bir menkıbeyi de aktaran Aydemir, “14. Yüzyılda Erzurum’a ait bir yaşanmışlıktan ders çıkarmak durumundayız. Gümüşlü Kümbeti bilirsiniz. Evliya Çelebinin aktarımına göre Erzurum’un ilk kurulduğu yer burası imiş. O vakitler şehrin Han’ı pozisyonunda ise bir kadın bulunuyor. Yiğit bir hatun! O nispette de mert. Gelen geçen içsin diye buraya bir çeşme yaptırır bu han hatun. Tası altından. Suyunu içen dua edip gidermiş. Bir gün bu altından tas çalınmış. Hatun Han duyunca çok üzülmüş. Adeta kahretmiş. Ve artık “tas yitti” ya bu mahalde durulmaz deyip, şehri Karaz köyünün bulunduğu yere taşıttırmış.

O gittikten sonra da, burayı öylesine bir su basmış ki, sular çekildikten sonra eskiye ait hiçbir şeyin kalmadığı, sadece çeşmenin ayakta olduğu görülmüş. Ders almak lazım ki, olumsuzlukları bu millet bir daha yaşamasın.” dedi.

OHAL Yeniden Dizilme Dönemi Olmalıdır

Olağanüstü Hal’in millete dönük hiçbir menfi tarafı olmayacağının da altını çizen AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir daha sonra şunları söyledi, “OHAL döneminde, bereketi yok eden, millete tuzaklarla dizayn edilmiş yapıları ortadan kaldırmalıyız. 40, 50 yıla varan bir sızma hareketinin sonuçlarını 15 Temmuz gecesi yaşadık. Yüzlerce bigünah insanımız can verdiler, şehit oldular. Bu acıların bir daha yaşanmaması için sızıntıları bütünüyle millet hayatından çıkarmamız gerekiyor. En mühimi de, kurumlar noktasında yaşanan olumsuzlukları tamir ya da bütünüyle değiştirmektir. Bir bakıma yeniden dizmek vaktidir. Hain FETÖ hareketi, milletimizin sinesine saplanmış zehirli bir hançer hükmündedir. Şükrediyoruz ki, yine milli, yerli kurumlarımız, başta ordumuz olmak üzere emniyet güçlerimizle ve en değerlisi de, milletimizle bu hançeri içimizden söküp attık, atıyoruz.”

Çorba İkram Edildi

Açıkhava toplantısı sonrasında halka çorba ikramının da yapıldığı etkinlik, Aşkale Müftülüğünden hocaların okuduğu kuran-ı kerim sonrası yapılan dualarla sona erdi.
Kaynak: İHA