AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in beddualarının kendilerini tuttuğunu belirterek, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” dedi.

AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin Açıklaması
15 Temmuz FETÖ mensuplarında kalkışılan darbe girişimi sonrası meydanlarda süren milli irade nöbeti Pazar gününe kadar sürecek. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de demokrasi nöbetinin sürdüğü Malatya’da vatandaşlara seslendi. Hükumet meydanında konuşan Milletvekili Mustafa Şahin, vatandaşların sabahlara kadar direnişte olduklarını gündüzde işte çalıştıklarını belirterek, “Gerçekten bunu yapan tek milletiz, elbette ki tehlike büyük olunca direnişinde en alasını işte bu meydanlarda siz tarih yazıyorsunuz” diye konuştu.

Türkiye’nin her yerinde halkın aynı direnişe şahin olduklarını ifade eden Şahin, “Ne kadar gurur duysak gerçekten hakkınızı ödeyemeyiz. İlk günkü aşkla dip diri şekilde bu meydanları kesinlikle hainlere bırakmadığımızı gösterdiniz” şeklinde konuştu.

Darbe gecesine değinen Şahin, "İlk günü otaya çıkan o kargaşada insanlarımızdan 3 bin kişinin infazı için fetva alınmış, kimden alınmış işte Pensilvanya’da ki bunaktan alınmış, kime fetva veriyorsun sen alçak, kimsin sen neyin fetvasını veriyorsun” ifadelerine yer verdi. Darbe girişiminin sabaha karşı 03.00’de planlandığını ancak darbecilerin bu planlarını erkene almak zorunda kaldıklarını belirten Şahin, “Amerikan gladyosunun emriyle siyonistlerin uşaklığını yaparak o gün saat 03:00’de düğmeye basıp Marmaris’te bu ülkenin gelmiş geçmiş en güzel liderlerinden milletin adamı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı infaz edeceklerdi. Ama devletin kolluk güçleri bunu fark ettikleri için erkenden ayağa kalkmak zorunda kaldılar. Erken öten horozun başını keserler” diye konuştu.

FETÖ Lideri Gülen’in yaptığı bedduaları hatırlatan Şahin, “Peki bugün kimin evine ateş düştü, kimin ocağına ateş düştü, kimin evlatları darmadağın oldu. İşte görüyorsunuz alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” dedi.

Darbe girişimi sonrası getirilen 3 aylık Olağan Üstü Hal (OHAL)’ın durduk yere gelmediğini ifade eden Şahin, “Bugün durum çok daha tehlikeli, bugün içimizden çıkan münafıkları seçmek test etmek kolay değil” diye konuştu.

Daha önceki OHAL’lerin millete karşı uygulandığını hatırlatan Şahin, “Bugün Allah’a hamd olsun millet meydanlarda millet olaya müdahale etmiş millet süreci kontrol altına almış. Devletin içine sızmış adilere, şerefsizlere, alçaklara olağan üstü hali onun için uyguluyoruz yoksa millete olağan üstü hal yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA