Ağaçlandırma Ve Erozyonla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'İçel'de 18 bin dekar sahada ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarımızı tamamladık'.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçel'de 18 bin dekar sahada ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, potansiyel sahalardaki etüt ve proje çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları kapsamında 2005-2006 yıllarında Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Sarıaydın Mikrohavza Proje Sahası'nda 18 bin dekar sahada ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

Ayrıca mikro havza sahasının devamında, 2016 yılı programındaki 40 bin dekar sahada 'Haçpınarı Çok Amaçlı Uygulama Proje Hazırlama İşi'nin ihale edildiği bildirilen açıklamada, arazi etüt çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun değerlendirmesine yer verildi. İçel'de de çalışmalara devam ettiklerini belirten Eroğlu, 18 bin dekar sahada ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarının tamamladığını bildirdi.
Kaynak: AA