Türkmenler Ramazanda Yalnız Bırakılmadı

Devletin sunduğu imkanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, ramazan süresince Bayırbucak Türkmenlerine desteklerini sürdürdü Bayırbucak Türkmenleri Yardım Dağıtım Sorumlusu Kömürcü: 'Ramazan ve bayramda, sınır ötesi ile Yayladağı'nda kamp ve evlerde kalan Türkmenlere, 21 tır insani yardım malzemesi ile fitre ve zekat yardımları ulaştırıldı' 'Diğer ülkelerdeki Suriyelilerin ne durumda olduğunu biliyoruz. Allah, bizi kendi evimizde gibi hissettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tüm Müslümanlara bağışlasın'

ERDAL TÜRKOĞLU - Devletin sunduğu imkanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, ramazan süresince Bayırbucak Türkmenlerinin yanında oldu.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyelilerin yanında bulunan Türkiye, ramazan boyunca gıda, kıyafet, ilaç yardımlarını Suriye'nin birçok kentine ulaştırdı.

Türkiye, gerek resmi kurumları gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla Hatay'ın Yayladağı ilçesi ve Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenlere yardımda bulundu.

Bayırbucak Türkmen Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, bu yıl savaş ortamında 5'inci ramazanlarını geçirdiklerini söyledi.

Bu yıl ramazanın nasıl geçeceğini kara kara düşündüklerini anlatan Kömürcü, 'Çok şükür, her sene olduğu gibi bu yıl da Türkiye Devleti, dernekler ve hayırseverler yanımızda oldu.' dedi.

Türkiye'nin dört yanından yardım geldiğini bildiren Kömürcü, Türk Kızılayı, Bursa Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli dernek ve vakıflar ile hayırseverlerin, un, kuru gıda, kumanya, sıcak yemek, küçükbaş hayvan, su ve kıyafet gönderdiğini belirtti.

Suriye Türkleri ve Biz Ümmetiz derneklerince de ilçedeki yetim ve ailelere ramazan boyunca günlük 400 kişilik iftar verildiğini anlatan Kömürcü, şunları kaydetti:

'Ramazan ve bayramda, sınır ötesi ile Yayladağı'nda kamp ve evlerde kalan Türkmenlere, 21 tır insani yardım malzemesi ve fitre, zekat yardımları ulaştırıldı. Bunları Türkmendağı ile Cebel Ekrad ve Yayladağı sınırında çadırlarda kalan ailelere ulaştırdık. Allah tüm hayır sahiplerinin yardımlarını kabul etsin. Diğer ülkelerde yaşayan Suriyelilerin ne durumda olduğunu biliyoruz. Allah, bizi kendi evimizde gibi hissettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tüm Müslümanlara bağışlasın.'

Başta Türk Kızılayı olmak üzere tüm kurumların kendileri için seferber olduğunu vurgulayan Kömürcü, Türkmenler ve Suriye halkı adına Türkiye'ye teşekkür etti.
Kaynak: AA