Sakarya'da Gıda Denetimleri

Sakarya’da 2016 yılının ilk 6 ayında yapılan gıda denetimlerinin sonuçları açıklandı. 6 bin gıda işletmesine yapılan denetimlerde, 134’üne para cezası kesilirken, 18 işletme men edildi. 5 işletme hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Sakarya'da Gıda Denetimleri
İlk 6 aylık denetim sonuçları açıklandı

Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanması amacıyla yürüttüğü gıda kontrol ve denetim hizmetlerinin 2016 yılı ilk 6 aylık sonuçlarını açıkladı.

6 bin işletmeye denetim

Gıda kontrol görevlileri tarafından 2016 yılının ilk 6 ayında, bin 391 gıda üreten işyerleri, 4 bin 651 satış ve toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 6 bin 42 gıda işletmesinde denetim gerçekleştirildi.

Analizlerde 15 numune uygun çıkmadı

Denetimlerde üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacıyla 329 adet numune alındı. Yapılan analizler sonucunda 15 numunenin Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığı tespit edildi.

5 işletme hakkında suç duyurusu

Gerek analiz sonuçları, gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 134 gıda işletmesine toplam 658 bin 411 TL idari para cezası uygulandı. 18 işletme faaliyetten men edilirken, 5 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

17 ton gıda ürünü imha edildi

Yapılan denetimler sırasında izinsiz üretildiği, bozulduğu ve son kullanma tarihinin geçtiği tespit edilen yaklaşık 17 ton muhtelif gıda ürünü Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerinin gözetiminde imha edildi.

Denetimler sürüyor

Denetimler ile ilgili açıklama yapan Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlerimiz aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Tüm bu denetimlerin yanında resmi otoritenin dışında en iyi denetçiler olan tüketicilerin açıkta satılan, menşei belli olmayan, etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, görülen olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri önem arz etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA