Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Fethi Öz’ün ailesi tarafından bağışlanan organları 4 kişiyi hayata bağladı.

Organları 4 Kişiye Umut Oldu
Giresun Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Fethi Öz, otomobiliyle Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Giresun- Tirebolu tüneli çıkışında kaza yaptı. Aslen Ordulu olan Öz, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. 3 gündür yoğun bakımda yaşam savaşı veren Fethi Öz’ün bugün beyin ölümü gerçekleşti. Acılı aile, Fethi Öz’ün organlarını bağışlama kararı aldı. Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde saat 05.00’te başlayan ve 4 saat süren organ alımı sonrasında Fethi Öz’ün korneası Samsun’a, karaciğeri KTÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 1 böbreği Erzurum’a ve bir böbreği de Trabzon KTÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’nde organ bekleyen hastalara nakledildi.

Ordu Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz’ün de yeğeni olan Fethi Öz’ün cenazesi Ordu’nun Gülyalı ilçesine bağlı Mustafa Mahallesi’nde toprağa verildi.

Kaynak: İHA