İki Vali Engelli Aileyi Sevindrdi

Ramazan Bayramı dolayısıyla Vali İsmail Ustaoğlu, hanımefendi Şenay Ustaoğlu ve kızı Sude Sena Ustaoğlu ile birlikte Çocuk Evlerinde kalan çocukları ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellileri ziyaret ederek, Çocuk Evlerinde kalan çocuklara çeşitli bayram hediyeleri verildi. Ayrıca, daha önce Hanımefendi Şenay Ustaoğlu’nun Merkezde kalan engellileri ziyaretinde kendisinden istenilen çeşitli hediyeler istek sahiplerine ulaştırıldı.

İki Vali Engelli Aileyi Sevindrdi
Ziyaretleri kapsamında ilk önce Çocuk Evlerinde kalan çocukları ziyaret eden Vali Ustaoğlu, daha sonra Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine geçerek burada kalan engellilerle tek tek bayramlaşarak onlarla bir süre sohbet etti.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerden Dilber Sertkaya, kendilerinden isteklerini soran Vali İsmail Ustaoğlu’na Tunceli ilinde olan engelli üç oğlunu görmek istediğini dile getirdi.

Bunun üzerine Vali İsmail Ustaoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak’ı telefonla arayarak Diber Sertkaya’nın bu isteğini paylaştı. İki Valinin görüşmesinin ardından Tunceli ilindeki Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Dilber Sertkaya’nın oğullarının, en kısa sürede ilimize getirilmesi kararlaştırıldı.

Anne Dilber Sertkaya, Vali Ustaoğlu’na teşekkür ederek, “Bayram günü beni çok sevindirdiniz, Allah sizden razı olsun. Onları çok özledim, görmeyi çok istiyordum.” dedi.

Bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu, kendilerinin de her fırsatta bu gibi yerlerde kalan vatandaşları ziyaret ettiklerini dile getiren Vali Ustaoğlu, “Bu mekânlar devletimizin büyüklüğünü gösteriyor. Artık devletimizin imkânları çok gelişti. Hem çocuklarımız hem de bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımız çok güzel ortamlarda bakılıyor.”dedi.

Ustaoğlu, “Sosyal hizmet alanında ülkemizin geldiği nokta Cumhuriyet tarihinin devrim niteliğinde en önemli kararlarıdır. Bu anlamda artık Avrupa standartlarının çok çok üzerinde çocuklarımıza ve engelli vatandaşlarımıza bu imkânları sunuyoruz. Bütün bunlar devletimizin büyüklüğünün göstergesidir. Bunlar son 10 yıl içerisinde alınan kararlar ve uygulamalar neticesinde gerçekleşti. Çocuklarımız ve engellilerimizin güvenilir, sıcak, aile ortamındaki kalma ve bakım şartlarının birer göstergesidir.” diye konuştu.

Vali Ustaoğlu’na ziyaretlerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Murat Köse de eşlik etti.
Kaynak: İHA