Golfün 2 Numarası Olimpiyatlarda Olmayacak

Day, McIlroy, McDowell, Singh, Grace, Scott ve Leishman'ın ardından dünya 2 numarası Johnson da Zika virüsü tehdidi nedeniyle 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmayacağını duyurdu.

Dünya 2 numarası ABD'li golfçü Dustin Johnson, Zika virüsü tehdidi nedeniyle Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılmayacağını açıkladı.

Johnson, bağlı bulunduğu menajerlik şirketi aracılığıyla yaptığı açıklamada, ''Bu kararı almak benim için kolay olmadı. Zika virüsü hakkındaki endişelerim göz ardı edilemez. Ben ve nişanlım daha çok çocuk sahibi olmak istiyoruz ve aldığım bu kararın benim ve ailem için en doğru olduğunu düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

Daha önce dünya 1 numarası Avustralyalı golfçü Jason Day, Kuzey İrlandalı golfçüler Rory McIlroy, Graeme McDowell, Fijili Vijay Singh, Güney Afrikalı Branden Grace ve Avustralyalı Adam Scott ile Marc Leishman da aynı nedenle olimpiyatlara katılmaktan vazgeçtiklerini duyurmuştu.

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan Zika virüsüne, ilk kez 1947'de Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Özellikle anne karnındaki bebekleri tehdit eden virüsün, Brezilya'da hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantısı olduğu sanılıyor.
Kaynak: AA