Cami Minaresindeki Yuvasından Düşen Leylek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde cami minaresindeki yuvasından düşen leylek, itfaiye ekiplerince kurtarılarak, tedavi edilmek için rehabilitasyon merkezine gönderildi.

Cami Minaresindeki Yuvasından Düşen Leylek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
Başiskele Kullar Merkez Camii minaresindeki yuvasından düşen yavru leylek, vatandaşların duyarlılığı sayesinde kurtarıldı. Her yaz aynı yerde yuva yapan leyleklere özenle bakan cami cemaati, caminin kubbesinden sürekli bağıran leylek sesi duyması sonrasında durumu itfaiye ekiplerine haber verdiler. Kısa sürede olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, merdivenle ulaştıkları cami minaresinde uçamadığı için çırpınan yavru leyleği alarak aşağıya indirdiler.

İtfaiye ekiplerinin leyleği indirdiğini gören cami cemaati, ekiplerin yanına gelerek leyleğe elleriyle su içirdiler. İtfaiye ekipleri daha sonra yaralı olabileceğini düşündükleri yavru leyleği zabıta ekiplerine teslim ettiler. Zabıta ekiplerince dikkatlice araca yerleştirilen yavru leylek, yaralı olup olmadığının kontrol edilmesi için Kocaeli Büyükşehir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne götürüldü.

Leyleğin kurtarılmasına sevindiklerini söyleyen cami cemaati ise itfaiye ve zabıta ekiplerine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA