Alaçatı MILLFEST 2016 Heyecanı Başlıyor

Ege Giyim Sanayici Derneği’nin (EGSD) prestij projelerinden birisi olan Alaçatı MILLFEST 2016-Moda ve Sanat Festivali heyecanı başlıyor. İlk düzenlendiği tarihten bugüne kadar çok sayıda genç tasarımcının kendini gösterme fırsatı bulduğu Alaçatı MILLFEST bu yıl 11’inci kez modaseverlerle buluşacak.

Alaçatı MILLFEST 2016 Heyecanı Başlıyor
Çeşme Belediyesi’nin işbirliği ve Diva Dergisi’nin basın sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Alaçatı MILLFEST 2016 hazırlıklarında son aşama geldiklerini belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, festivalin bu yıl 28-31 Temmuz tarihleri arasında Alaçatı girişindeki tarihi değirmenlerin altındaki alanda düzenleneceğini söyledi.



Festival boyunca stantların yanı sıra Alaçatı’da bulunan çeşitli mekanlarda düzenlenecek olan etkinliklerle moda severlerin karşısında olacaklarını belirten Özden, “Alaçatı Turizm Derneği, Rönesans Ajans, Nobon ve Moda Kariyeri projemize katkı sağlayacaklar. Her yıl olduğu gibi tasarımcılara ayrılan satış stantlarımız sayesinde ziyaretçilerimiz genç yeteneklerle tanışma imkanı bulacak” dedi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Alaçatı MILLFEST organizasyonun çok verimli geçtiğini ve dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu’nun misafir olarak yer aldığını hatırlatan Özden, Kutoğlu’nun 4 gün boyunca moda tasarımcılarıyla bir araya gelerek birikimlerini paylaştığını, bu yıl da moda dünyasının sürpriz isimlerinin festivalde onur konuğu olarak yer alacağını söyledi.

Alaçatı’da bu yaz yine moda konuşulacağını sözlerine ekleyen Özden, “Festivalimize ilgi çok yüksek. Organizasyon boyunca herkesin ilgisini çekecek etkinlikler planladık. Ünlü tasarımcılarla Alaçatı’da ‘modalı sohbetler’ için herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

Alaçatı’nın festivale adını veren tarihi değirmenlerinin altında düzenlenecek MILLFEST 2016’ya katılacak tasarımcılar kendilerine özel olarak hazırlanan stantlarında kreasyonları sergileyip satışa sunacak. Tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için bu tip çalışmaları uzun yıllardır gerçekleştiren Ege Giyim Sanayicileri Derneği, düzenlediği etkinliklerle genç tasarımcıları sektöre kazandırıyor.
Kaynak: İHA