13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen festival, Devlet Sanatçısı Onay'ın 2 bininci konseriyle başladı.

13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, piyanist Gülsin Onay'ın 2 bininci konseriyle tarihi taş ocağında başladı.

Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında, piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde, Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen festival yoğun ilgi gördü.

Konser öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Onay, dolu dolu bir duygu seli içinde olduğunu söyledi. Bu duyguyu notalarla aktaracağını ifade eden Onay, 'Benim en sevdiğim, çok önemli isimler bu akşam bir arada. Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Ferhunde Erkin, Şopen. Bu benim 2 bininci konserim. İlk konserimi 6 yaşında verdim.' dedi.

73 ülkede yıllardır konser verdiğini ifade eden Onay, 'Bu benim için tarifsiz bir duygu. Çok mutluyum. Bu sezonda müziğe doyacağız. Taşta klasik, kumda gitar, suda caz. Çok farkı bir organizasyon var. Çok renkli konserlere yelken açıyoruz. Umarım güzel ilgiyi yıllarda sürdürebiliriz.' yorumunu yaptı.

Gümüşlük sahilindeki tarihi taş ocağında gerçekleştirilen ve 'Taşta Klasik' başlığı altında sunulan konserde Gülsin Onay, çok sevdiği hocası Ahmed Adnan Saygun'un adını taşıyan Saygun Quartet ve konuk sanatçı kontrbasçı Cemre Burhan Çetin'le sahneye çıktı.

Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Onay, ayakta alkışlandı.

İlk konserini 6 yaşındayken TRT İstanbul Radyosu'nda veren piyanist Onay, 50 yılı aşan sanat yaşamı boyunca birbirinden değerli sanatçı, orkestra ve şeflerle 5 kıtadaki 73 ülkede konserler verdi, çok sayıda albüm doldurdu ve sayısız ödüle layık görüldü.

Kaynak: AA