'Trabzon, Enerji Üreten Katı Atık Tesisi Sahibi Olacak'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Enerji üreten katı atık tesisi kurulumu için Araklı ilçesi sınırlarındaki 340 dönüm araziyi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak devralmış bulunmaktayız'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, enerji üreten katı atık tesisi kurulumu için Araklı ilçesi sınırlarındaki 340 dönüm araziyi, Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıklarını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un enerji üreten katı atık tesisi sahibi olacağını belirtti.

Katı atık tesisinin önemine değinen Gümrükçüoğlu, 'Katı atık yönetimi, şehirler için büyük ehemmiyete haizdir. Enerji üreten katı atık tesisi kurulumu için Araklı ilçesi sınırları içindeki 340 dönüm araziyi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak devralmış bulunmaktayız. Enerji üreten katı atık tesisleri bu yıl içinde planlanmış ve önümüzdeki yıl yatırımı gerçekleştirilmiş olacaktır.' ifadelerine yer verdi.

Gümrükçüoğlu, Sürmene ilçesinin Kutlular bölgesinde de düzenli katı atık depolamasının sürdürüldüğünü vurgulayarak, burada metan gazından elektrik üretildiğini ve karın yüzde 51'inin Trabzon Rize Katı Atık Birliğine kaldığını kaydetti.

Kentte yapılacak katlı otopark hakkında da bilgi veren Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Ortahisar ilçesine Trabzon'un en büyük katlı otoparkını kazandırmak için şu ana kadar 25 milyonluk yatırım yaptık. Yavuz Selim Bulvarı'nda Hacıkasım Camisi karşısında katlı otopark yapımı için Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak 25 milyonluk yatırım yapmış bulunmaktayız. Bölgede kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımız devam etmektedir. Orada Trabzon'un en büyük ve en modern otoparkını yapacağız.'
Kaynak: AA