Londra'da Camilere Bırakılan 'Şüpheli' Paketler

İngiltere’nin başkenti Londra’da üç camiye ve bazı toplum merkezlerine şüpheli paketlerin bırakılması endişe yarattı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da üç camiye ve bazı toplum merkezlerine şüpheli paketlerin bırakılması endişe doğurdu.

Londra Metropolitan Polisinden AA muhabirine yapılan açıklamada, şehrin kuzeyinde dün farklı saatlerde bazı İslam toplum merkezlerine ve camilere “şüpheli” paketler bırakıldığı belirtildi.

Dün sabah saatlerinde önce Londra’da bir şirket adresinde, daha sonra yerel saatle 12:30 civarında İngiliz Parlamentosunda şüpheli paketlere rastlandığı, öğleden sonra ise Leyton High Road, Seven Sisters, Clyde Road semtlerindeki cami ve İslam toplum merkezlerine de benzer paketlerin bırakıldığı kaydedildi. İçerisinde beyaz toz bulunan paketlerin yapılan incelemede tehlike arz etmediğinin anlaşıldığı, fakat konunun Terörizme Mücadele Birimi tarafından araştırılmaya devam edildiği belirtildi.

- Nefret suçlarında yüzde 42 artış yaşandı

Geçen hafta İngiliz polisi, başkent Londra'nın Islington semtindeki bir camiye çürümüş domuz eti atıldığını bildirerek, olayla ilgili aranan şüphelinin bulunması için kamuya çağrıda bulunmuştu.

Birleşik Krallık'ta geçen ay yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda sandıktan Brexit sonucu çıkmasıyla ülke genelinde Müslüman ve göçmenlere yönelik ırkçı saldırılar ve nefret suçlarında artış yaşandığı tespit edilmişti.

İngiltere’deki Ulusal Polis Müdürlüğü Konseyinin (NPCC) verilerine göre, Birleşik Krallık’ta 16-30 Haziran'da 3 bin 76 'nefret suçu” vakası kayıt altına alındı.

Kurumun açıklamasında haziranın ikinci yarısında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla nefret suçlarında 915 daha fazla vaka görüldüğü, artış oranının yaklaşık yüzde 42 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ülke çapındaki nefret suçlarında en yüksek sayının 289 vakayla 25 Haziran'da kayıtlara geçtiği vurgulandı.
Kaynak: AA