Karasu, Yerli Ve Yabancı Turistlerin Gözdesi Oldu

Yerli ve yabancı turistler, deniz ve doğa turizmi ön planda olan Karasu ilçesine Ramazan Bayramı tatilinde de rağbet gösteriyor.

Yerli ve yabancı turistler, Sakarya'nın deniz ve doğa turizmi ön planda olan Karasu ilçesine Ramazan Bayramı tatilinde de rağbet gösteriyor.

Denizi, yeşili ve tarihi değerleriyle dikkat çeken Karasu, turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle son zamanlarda tatilcilerin tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor.

Ramazan Bayramı'nda da ilçede dolan tesisler tam kapasiteyle turistleri ağırlıyor.

Batı Karadeniz’in gözde turizm yerlerinden biri olan Karasu'da işletmecilerin yüzünü güldüren bir sezon yaşanıyor.

Yaz sezonunun başlamasının ardından yerli turistleri ağırlamaya başlayan Karasu, 9 günlük bayram tatili dolayısıyla, tam kapasite dolu halde turistlere hizmet veriyor.

Yerli ve yabancı turistlerin Karasu’yu tercih etmesi ve bu sezon gerçekleşen turist akınından turizm işletmecileri oldukça memnun.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı açıklamada, ilçenin büyük illere yakın olması sebebiyle Ramazan sonrası bir iç turizm patlaması yaşandığını söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması sebebiyle, Karasu'daki otel ve pansiyonların tamamen dolduğunu dile getiren Belediye Başkanı İspiroğlu, 'İlçede ekmek fırınları üretimlerini artırarak zaman zaman ekmek sıkıntısı olduğunu da söylediler. Ekmek sıkıntısı çeken vatandaşlar da market market dolaşıp ekmek arıyorlar. İlçemize yaz sezonunda rağbet artarak devam ediyor.' diye konuştu.

Yaz sezonunun girmesiyle birlikte yoğunluğun devam ettiği 50 bin nüfuslu Karasu'da, yaz sezonunda nüfus ortalama 600 bine ulaşıyor.

Kaynak: AA