Kapadokya'da Gün Batımı Keyfi

Kapadokya’da bulunan Kızılçukur Vadisi, gün batımını izlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Kapadokya'da Gün Batımı Keyfi
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi, Türkiye’de gün batımının en iyi izlenebildiği mekanlar arasında gösteriliyor. Gün batımı sırasında çoğunlukla kızıla, kimi zaman da yeşil renge dönüşen peri bacaları ile süslü vadi turistleri büyülüyor. Güneşin son ışıklarını izleyebilmek için Kızılçukur Vadisi’ne gelen turistler, batan güneşle birlikte bol bol hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Son zamanlarda yerli turistlerin büyük ilgisinin olduğunu kaydeden vadi esnafı yerli turistlerinde artık Türkiye’nin güzelliklerini keşfetmeye başladıklarını kaydetti.

Vadi esnaflarından Mehmet Köstek, “Nemrut’un gün doğuşu gibi burasının da gün batımı UNESCO tarafından tescillenmiş. Onun için ilgi yerli ve yabancı turistler her geçen gün Kızılçukur vadisinde gün batımını izlemek için adeta akın ediyor. Burasının reklamı iyi yapılırsa daha da ilginin artacağına inanıyorum. Yabancı turistler daha önce buraları zaten ziyaret ediyordu. Ancak son zamanlarda yerli turistlerde burasına büyük ilgi göstermeye başladı.

Türkiye’nin doğa harikasını keşfetmek isteyen yerli turistlerde buraya gün batımını izlemek için geliyor” dedi.

Bir başka esnaf ise yaptığı açıklamada “Gün batımını izlemek için 81 ilimizden yerli turistlerimiz burayı ziyaret ediyorlar. Şuan yerli turistler yoğunlukta ancak kış aylarında ise Uzakdoğulu Koreli, Honkonglu misafirlerimiz gün batımını Kapadokya’da izlemeyi tercih ediyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA