Jandarma Ve Gazetecilerden Dilenci Operasyonu

Antalya’nın Manavgat ilçesi D-400 karayolu üzerinde trafik ışıklarında bekleyen ve araçların durmasıyla birlikte harekete geçen dilenciler, gazetecilerin ihbar etmesi ile jandarma ekipleri tarafından kaçmaya çalışırken yakalandı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde görev yapan yerel gazeteciler, D-400 karayolu Gültepe kavşağında bulunan trafik lambalarındaki dilenciler için Side jandarma ekiplerini arayarak ihbarda bulundular. Kısa sürede olay yerine gelen dilenciler ile jandarma arasında koşuşturma başladı.

Diğer taraftan gazetecileri görünce kaçmaya başlayan erkek dilenci, boş arazide cep telefonu ile yolun karşısında dilenen kadın dilenciyi arayarak kaçması konusunda uyardı. Side Jandarma Komutanlığı ekipleri, kadın dilenciyi kaçmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı. Öte yandan boş arazide kaçmaya devam eden erkek dilenci uzun süre jandarma ekiplerini ve gazetecileri peşinde koşturdu. Uzun bir kovalamacanın ardından yakalanan erkek dilenci jandarma aracına bindirilerek Side Jandarma Karakoluna götürüldü.

Yakalanan erkek dilencinin geçtiğimiz günlerde Alanya’da sağır ve dilsiz olarak dilendiği sırada zabıta ekiplerini görünce konuşmaya başlayan Ramazan K., kadının ise kardeşinin eşi Sebiha K. (33) olduğu belirlendi. Üzerlerinden cep telefonu ele geçirilen dilenciler jandarmadaki yasal işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA