'Doğu Kanadına Daha Fazla Askeri Güç Gönderilsin' Kararı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın doğu kanadına daha fazla askeri güç göndermeye karar verdiğini bildirdi.

'Doğu Kanadına Daha Fazla Askeri Güç Gönderilsin' Kararı
NATO Devlet ve hükümet Başkanları Zirvesi Varşova’da sürerken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, açılış oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg, NATO üyesi 28 ülkenin liderlerinin ittifakın caydırıcı gücünü ve savunmasını arttırmaya karar verdiğini söyledi.

Liderlerin, ittifakın doğu kanadına daha fazla askeri güç göndermeye de karar verdiğini bildiren Stoltenberg, “Bugün aldığımız kararlar, daha tehlikeli bir dünyada uluslarımızı güvende tutmamıza yardımcı olacak” dedi.

Liderlerin Polonya, Estonya, Litvanya ve Letonya’da NATO’nun askeri varlığını arttırma yönünde karar aldığını belirterek, NATO’nun Balistik Füze Savunmasının ilk operasyon kapasitesini açıklamaya karar verdiklerini de kaydetti.

Stoltenberg, “Bu, İspanya’da bulunan ABD gemileri Türkiye’deki radarlar, Romanya’daki avcı uçaklarının NATO komutası ve NATO kontrolü altında çalışabileceği anlamına geliyor” dedi.

Jens Stoltenberg, Büyükelçiler düzeyindeki NATO-Rusya Konseyi Toplantısının 13 Temmuz’da gerçekleştirileceğini söyledi.



Kaynak: İHA