ÇEŞTOB Başkanı Öncel Açıklaması

'Çeşme bayramı kazasız belasız atlattı ancak. İzmirİstanbul otobanı bitmesinden sonra gördük ki, ilçede bulunan alt yapı yetmeyecek.'

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, bayramı kazasız belasız atlattıklarını belirterek, İzmir-İstanbul otobanı bitmesinden sonra ilçede bulunan alt yapının yetmeyeceğini söyledi.

ÇEŞTOB Başkanı Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların bayram tatilinde yazlık bölgelere akın ettiğine dikkati çekerek, İzmir'de en fazla yoğunluğun yaşandığı turizm bölgelerinden birinin Çeşme olduğunu kaydetti.

Çeşme'nin yaşanan yoğunluğu kaldırmakta zorlandığını ifade eden Öncel, 'Bu bayramda gördük ki, Çeşme'de hala alt yapı sıkıntısı yaşıyoruz. Bunun yanı sıra yaşadığımız ciddi bir otopark sorunu var. Bunun sıkıntısını önümüzdeki günlerde daha da fazla yaşayacağız.' dedi.

Bayram sezonunda Çeşme'nin adeta bir sınavdan geçtiğini kaydeden Öncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çeşme bayramı kazasız belasız atlattı. Diğer bölgelerde olduğu gibi vatandaşlar tatil bölgelerine koştu. Çeşme de bu yoğunluktan nasibini aldı. Bizlerin de bu kalabalıktan almamız gereken dersler oldu. İzmir İstanbul otobanı bitmesinden sonra gördük ki; ilçede bulunan alt yapı Çeşme’ye yetmeyecek. Park problemi büyüyecek. En önemlisi alt yapı ve su problemi çözüme kavuşturulması gerekiyor. Şimdiden bunun yapılması gerekiyor. Çeşme, bu kadar kalabalığı maalesef kaldıramadı. Alaçatı ve Ilıca da çok fazla su kesintisi oldu. Müşteriler bu yüzden kaldıkları otelleri terk etti. Bu bağlamda devletin de yazın tatil beldelerine hem personel hem de maddi yönden destek olması şart. Aksi taktirde bu sıkıntılar yaşanmaya devam edecek”

Kaynak: AA