Brezilya'daki Yolsuzluk Soruşturması

Geçici olarak görevden alınan Temsilciler Meclisi Başkanı Cunha istifa etti Cunha: 'Sadece benim istifam bu sonsuz istikrarsızlığa bir son verebilir. Yasama organı sonsuza kadar bekleyemez'

Brezilya'da geçici olarak görevinden alınan Temsilciler Meclisi Başkanı Eduardo Cunha görevinden istifa ederek, 'Sadece benim istifam bu sonsuz istikrara bir son verebilir. Yasama organı sonsuza kadar bekleyemez' dedi.

Brezilya'daki Petrobras yolsuzluk soruşturmasını engelledikleri gerekçesiyle hakkında tutuklanma talebi bulunan Cunha, yasama meclisinde basın mensuplarına istifasını gözyaşları içinde açıklayarak, 'Umarım benim istifam Brezilya Kongresi'ndeki kaosa son verir.' dedi.

Sadece kendi istifasının yasama meclisinin istikrarsızlığını sona erdireceğini belirten Cunha, 'Yasama organı sonsuza kadar bekleyemez.' diye konuştu.

Cunha, Temsilciler Meclisi Başkanlığı görevini devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk soruşturmasını saklamak için kullandığı gerekçesiyle 5 Mayıs'ta geçici olarak görevden alınmıştı. Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yardımcısı Michel Temer ve Cunha'yı görevden alınması için kendisine komplo kurmakla suçlamıştı.
Kaynak: AA