Bozcaada'da Bayram Tatili Yoğunluğu

Türkiye'nin ilgi gören tatil bölgelerinden Bozcaada'daki turistik tesislerde, 10 bin civarında olan yatak sayısı bayram tatili dolayısıyla tamamen doldu Adadaki yoğunluk, en çok gıda ve konaklama işletmecilerini memnun etti.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yılın en yoğun günleri yaşanıyor.

Hareketliliğin tatilin başladığı 2 Temmuz'dan itibaren iyice arttığı adadaki turistik tesislerde doluluk oranı rekor seviyeye ulaştı.

Türkiye'nin pek çok ilinden, özellikle İstanbul'dan tatilcilerin tercih ettiği Bozcaada'da, tesislerde 10 bin civarında olan yatak sayısının tamamı doldu.

Adadaki tatilci yoğunluğu, en çok gıda ve konaklama işletmecilerini memnun etti.

Pansiyon ve restoran işletmecisi Doğukan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adanın önceki bayram tatillerinde olduğu gibi bu dönemde de adeta ziyaretçilerle dolup taştığını söyledi.

Bozcaada'nın yılın en yoğun günlerini yaşadığını belirten Yılmaz, 'Zaten otelimiz bayram tatili boyunca yüzde 100 dolulukla çalışıyor. Adamızın güzelliği artık daha fazla tanıtılmaya başlanmış vaziyette ve gelen insanlara burada konaklama yeri sağlamak için daha fazla şeyler yapmak gerekiyor. Bundan dolayı işletmeler olarak gayet memnunuz.' dedi.

Restoran işletmecisi Uğur Mutay ise bu yoğunlukta ellerinden geldiğince adanın ziyaretçilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bir başka restoran işletmecisi Volkan Mortaş, bu bayram tatilinin geçen senelere göre daha kalabalık ve hareketli olduğunu vurguladı.

- 'Keyifli, denizi temiz bir yer'

Adanın keyifli, denizi temiz, popülerliği gittikçe artan ve talep gören bir yer olduğunu anlatan Mortaş, şöyle konuştu:

'Bozcaada özellikle yerel müşterilerimize ve yerli turistlere çok hitap eden ve çok tercih edilen bir yer haline geldi. Bundan sonra daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Yerel yönetimler de bu anlamda turizmi geliştirmek ve buradaki işleyişi daha iyi hale getirmek için birtakım çalışmalar yapıyor. Biz de işletmeler olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra hem ada turizmi hem de Türkiye turizmi için olumlu şeyler olacak. İnşallah her şey daha keyifli ve hoş hale gelecek.'

Bayram tatilinde Bozcaada'ya gelen ziyaretçiler de şehirlerin kalabalık ortamı, yorgunluğu, stresi ve trafiğinden kaçmak için bu ilçeyi tercih ettiklerini belirtti.

Genellikle arkadaş tavsiyesi ve medyada yer verilen haberlerden etkilenerek adaya geldiklerine dikkati çeken tatilciler, bu coğrafyada anlatılanlardan daha fazla güzelliğe tanıklık ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: AA