Ayaz Bebeğe Bakanlık Sahip Çıktı

Sağlık Bakanlığı, Adana’da ’sipina bifida’ olduğu saptanan ve acilen ameliyat olması gereken 20 aylık Ayaz bebeğe sahip çıktı.

Doğuştan sipina bifida teşhisi konulan ve ameliyat edilmezse çocuğun felç olacağına ilişkin haberlerin medyada yer alması üzerine, Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kamu Hastaneleri Kurumumuz, hayati tehlikesi olan ve aciliyeti olan durumlarda, gerekli cihazları ivedilikle temin ederek vatandaşlarımızın tedavide herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tüm tedbirleri almaktadır. Ayrıca, benzer sorunların yaşanmaması için sorumlu kurum olan SGK ile işbirliği içerisinde, Sağlık Uygulama Tebliği’nde gerekli düzenlemelerin yapılması yönünde çalışmalar da devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise "Ayaz bebeğin ailesiyle iletişime geçilerek sayın bakanımızın konuya verdiği hassasiyet anlatıldı. Doktoruyla da koordineli bir şekilde, yavrumuzu pazartesi günü itibarıyla hastanemize yatıracağız ve tedavisini yaptıracağız. Adana Kamu Hastaneleri Birliği olarak gereken tüm imkanlar seferber edilecek" şeklinde konuştu.



SİPİNA BİFİDA HAKKINDA

Spina bifida ayrık veya açık omurga anlamına geliyor. Spina bifida gebeliğin çok erken safhalarında, anne karnındaki yaşamın önceki hayatın 3. haftasında oluşur. En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Nasıl meydana geldiği hala araştırılmakta.

Kaynak: İHA