Silvan'da Susa Camii Katliamında Ölenler Anıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde 24 yıl önce, PKK’lı teröristlerin camide ibadet edenleri dışarı çıkarıp silahla taradığı olayda yaşamını yitiren 2’si çocuk 10 kişi için düzenlenen anma etkinliğinde PKK lanetlendi.

Silvan'da Susa Camii Katliamında Ölenler Anıldı
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde asker kıyafeti giyen PKK’lı teröristlerin 24 yıl önce aralarında imamın da bulunduğu 10 kişiyi öldürdüğü köyde Silvan merkezde faaliyet gösteren Susa Mazlumları ve Mağdurları Anma, Anlama, Yaşatma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Susa-Der) anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren halk, programdan önce katliamın yaşandığı Susa Camii ile katledilenlerin kabirlerini ziyaret etti. Katliamın yaşandığı Susa Camii ziyaretinde, o akşam yaşananlar anlatıldı ve olayda şehit edilen 10 kişinin hayatından kesitler sunuldu.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Susa’da yapılan katliamın bir ilk olmadığını belirterek, “Bizler geçmişte de camilerde katledildik. Camilerimiz ve mescitlerimiz yıkılmıştır. Zalimler, her dönemde büyük bir kinle bize ve camilerimize saldırmıştır. Bizler geçmiş tarihten bu yana camilerde katlediliyoruz. Halen daha İslam topraklarının her yerinde bombalar ve silahlar patlamaktadır. Emperyalistler eskiden beri camilerimize saldırılar yapmaktadırlar. Geçmişte camilerimize yapılan saldırıları biliyoruz” dedi.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ise, “Şahadet yüce İslam davasının yakıtıdır. Mektebinde şehadet ve şehitlik olan asla zillet ve mağlubiyete duçar olmaz. Eğer bugün İslam davası ayaktaysa, eğer bugün bizler korkusuz bir şekilde bu yüce davanın müntesipleri olduysak, eğer bizler bu davaya gönül verdiysek şunu iyi bilelim ki, işte Susa’da kanını akıtan 10 yiğit ve cengaverin kanının bereketidir. Onların şehadetinin bereketidir. Yeryüzünün doğusunda ve batısında mübarek kanını Allah için akıtan o şehitlerin bereketiyledir ki bugün yeryüzünün dört bir yanında elhamdülillah İslam bayrağı ve İslam davası dalgalanıyor” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan programda platforma çıkan sanatçılar, Susa Şehitlerine atfen yazılmış birbirinden güzel ezgiler seslendirdi. Ezgilerin seslendirilmesiyle alanda duygulu anlar yaşanırken, katılımcılar sık sık tekbirler getirip, PKK’ya lanet okudu.

Konuşmaların ardından program, Kerbela Şanlı hocanın okuduğu dua ile son buldu.
Kaynak: İHA