Malatya'da Sağanak Kayısılara Zarar Verdi

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Solmaz: 'Üreticiler, sağanak nedeniyle kalitesi düşen kayısıdan dolayı ekonomik kayıp yaşıyor'.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, son günlerde yaşanan sağanak ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle kayısıda kalite kaybının oluştuğunu bildirdi.

Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuvvetli rüzgarla gelen sağanağın sergendeki kayısıyı olumsuz etkilediğini söyledi.

Bazı ilçelerde sağanak nedeniyle üreticilerin ekonomik kayba uğradığını anlatan Solmaz, 'Sağanak Akçadağ, Battalgazi, Kale, Darende ve Pütürge ilçelerinin düşük rakımlı kesimleri ile Şahnahan Mahallesi civarındaki sergenlerde, gün kurusu kayısıda yüzde 60, kükürtlü kayısılarda ise yüzde 10 civarında kalitede düşüşe neden oldu.' ifadelerini kullandı.

Bazı bölgelerde halen ağaçlardaki kayısının rüzgarla gelen sağanak sonucu düştüğünü belirten Solmaz, 'Yere düşen kayısılarda, ezilme ve yaralanma dolayısıyla kayısının kalitesi düşmekte. Üreticiler, sağanak nedeniyle kalitesi düşen kayısıdan dolayı ekonomik kayıp yaşıyor.' dedi.

Bahar aylarındaki don ve dolu nedeniyle de üreticinin ekonomik zarara uğradığına işaret eden Solmaz, 'Hükümetimizden, ekonomik zarara uğrayan çiftçilere destek vermesini bekliyoruz. Üreticilerimiz yapılacak destekle zararını en aza indirmeye çalışacak.'' diye konuştu.
Kaynak: AA