Kuşlar Ölmesin Diye Yere Saman Seriyor

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Güvemalan köyünde, köy muhtarı asırlık çınarın üzerindeki kuş yuvalarından düşen minik serçeleri korumak için yerlere samanlar seriyor.

Kuşlar Ölmesin Diye Yere Saman Seriyor
Köy meydanında duran 3 asırlık çınar ağacı üzerinde barındırdığı binlerce kuşun yaşam alanı haline geldi. Her yıl çevrede bulunan otları toplayarak çınar ağacının içerisine yuva yapan serçe kuşlarının yavrularını büyütmek için yaşam alanı olarak tercih ettiği çınar ağacı ilgi çekiyor.

Köy Muhtarı Mehmet Öner ise ağaçtan düşen kuşların ölmemesi için kendince bir çözüm üretmiş. Öner, ağacın altına serdiği samanlarla kuşların hayatta kalmasını sağlıyor. Kuşların köye ayrı bir renk kattığını belirten köy muhtarı Mehmet Öner, “Köyümüzün ortasında bulunan 350 yıllık çınar ağacı bizim gururumuz. Köyümüzde herkesin gözü bu çınar ağacındadır. Geçen gün sert esen rüzgarda ağaçtan düşen yuvaları topladık. 10 saman balyası kadar yuva toplamışız. Her zaman cıvıl cıvıl kuş sesinin hakim olduğu ağaca atmaca geldiğinde ağaçtaki tüm kuşlar bir anda uçar, sesler kesilir. Ağacın altında gezinen kediler ise düşen kuşlar ile beslenir. Kuş sesleri bize müzik sesi gibi gelir. Çınar yaprakları döküldüğünde ise top gibi yuvalar sağlam bir halde kalır” dedi.

Kaynak: İHA