CHP Yine Memnun Değil

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2012 yılında düşürülen Türk uçağını hatırlatarak, "Bizim düşen uçağımız ve katledilen, şehit düşen pilotlarımızdan kim özür dileyecek?" dedi.

CHP Yine Memnun Değil
Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek bayramlaşan CHP İstanbul Milletvekili Tekin, yaptığı konuşmada, iktidara, 78 milyon vatandaşın adına sorduğunu vurgulayarak, "Bizim uçağımız düşürülmedi mi? İki pilotumuz şehit olmadı mı? Şimdi Rusya’dan, İsrail’den, Mısır’dan özür diliyorsunuz. Bizim düşen uçağımızdan ve katledilen, şehit düşen pilotlarımızdan kim özür dileyecek? Haklı olarak Rusya, kendi uçağını bu kadar mesele haline getirirken, bizim uçağımızı, şehit düşen pilotlarımızı biz neden sorun haline getirmedik? Bu soru işaretinin cevabını istiyoruz. Niye gizlilik koydunuz dosyaya? Bilmediğimiz başka bir şey mi var? ’Ey Esed, sen benim uçağımı düşürdün, bunun gereğini yapacağım’ diyerek niye gereğini yapamadın? Gerçekten uçağımız düşürülmüşse, o an bizim yapmamız gereken, güçlü bir ülke olarak gereğinin yapılmasıydı. Esad düşürmediyse, kim düşürdü? Onu da bilmek istiyoruz. Uçağımız düşürülmüş ve biz hiçbir müdahale yapamamışsak, dik durma hikayesi başka bir şeydir" dedi.



"KENDİ ÇIKARLARINIZ İÇİN KULLANMAYIN"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 78 milyon insanın ihtiyaçlarını karşılayacaksa ve ülken çıkarları için ise her türlü yanlıştan dönülmesini destekleyeceklerini ifade ederek, "Sadece istikbaliniz için, kendi geleceğiniz için bunu yapıyorsanız, Türkiye açısından çok vahim bir olaydır. Rusya uçağı düştükten sonra gerek iç kamuoyumuzda, gerekse dünya kamuoyunda çok tartışma konusu oldu. Bütün haklı gerekçelerimize rağmen, hava sahamız ihlal edilmiştir. Uluslararası hukuka uyulmamıştır. Bu nedenle uçak düşürülmüştür. Rusya bunu ciddi bir mesele haline getirmiş ve o dönemin iktidar mensupları, adeta talimat verme yarışı içine girmişti. Saray, ’Ben talimat verdim’, Sayın Davutoğlu, ’Ben talimat verdim’ yarışına girdiler. Bu çok önemli bir mesele. Böyle milli bir meseleyi kendi çıkarlarınız için kullanmayın. Sadece bunlar söylemiyor. Kendisine gazeteci, akademisyen, profesör diyen ama hiçbir şey olmayan insanlar da bunların PR’ını yaptılar. Tutmak ne mümkün, bıraksanız Rusya’yı işgal edecekler. Sonra pıs. Bu ’pıs’ın karşılığı ne? Ne kadar taviz verdiniz, bilmek istiyoruz. TBMM’ne bilgi verin. Gerekçelerinizi söyleyin. Sadece turizme dayandıramazsınız" diye konuştu.

Kaynak: İHA