Büyükşehir İle Ramazan Bir Başkaydı

Ramazan ayının, ruhuna uygun bir şekilde yaşanması için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinlikler Kayseri’de büyük ilgi gördü. Ramazan Sokağı ve Ramazan Tırı etkinliklerine yaklaşık 400 bin kişi katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı ve Ramazan Tırı etkinlikleriyle huzur ve bereket ayı Ramazan’ın birlik ve beraberlik içinde yaşandığını söyledi.

Büyükşehir İle Ramazan Bir Başkaydı
Lokma tatlıcısı, şerbetçisi, Karagöz ve Hacivat’ı, ilahileri, meddahı, davulcusu ve daha pek çok güzellikleriyle Büyükşehir Belediyesi’nin Mimarsinan Parkı’nda kurduğu Ramazan Sokağı yaklaşık 350 bin kişi tarafından gezildi. Kent merkezine uzak mahalleler ve ilçelere Ramazan ayının güzelliklerini götüren Ramazan Tırı etkinliklerini ise yaklaşık 50 bin kişi takip etti.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA YOK YOKTU

Ramazan Sokağı; iki etkinlik çadırı, 47 dükkan, etkinlik alanı ve çocuk oyun alanı ile her gün saat 16.00’da açıldı ve gece saat 01.30’a kadar devam etti. Birbirinden güzel lezzetlerin sunulduğu, sahafların bulunduğu, hediyelik eşyaların satıldığı Ramazan Sokağı daha ilk gününden itibaren büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden olan KAYTUR’un Kayseri Hatırası Standı, Erciyes A.Ş.’nin suni kar eşliğinde binilen gondolu, KAYMEK’in birbirinden güzel çalışmalardan oluşan sergisi, Spor Etkinlikleri A.Ş.’nin izleyicilere sunduğu spor gösterisi; Kocaeli’nin pişmaniyesi, Hatay’ın künefesi, Bursa’nın kestane şekeri, İskenderun’un doğal sabunu, İçel’in zeytinyağı gibi yöresel ürünler satış alanları, kaybolmaya yüz tutmuş bakır ustası, közde kahvesiyle Türkevi gibi stant, işyeri ve etkinlik alanlarının yer aldığı Ramazan Sokağı Kayseri’nin en önemli uğrak mekanı oldu. Teravih namazı öncesi çocuklar için birbirinden güzel etkinlikler düzenlendi.

Çocuklar ayrıca kendileri için özel kurulan oyun alanında doyasıya eğlenme imkanı buldu. Teravih Namazı sonrası ise her gün Türkiye çapında tanınmış isimlerin katılımıyla sohbetler yapıldı ve ilahi konserleri sunuldu.

Ramazan için özel olarak hazırlanan Ramazan Tırı ise, önceki yıllarda olduğu gibi kent merkezine uzak mahalleler ve ilçelerde Ramazan gecelerine renk kattı. Ramazan ayı süresince her akşam bir mahalle veya ilçeye geleneksel Ramazan akşamlarını götüren Ramazan Tırı; Kayserilileri, Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Hacivat ve Karagöz, ilahiler, sema gösterileri, tiyatrolar, illüzyon gösterileri gibi etkinliklerle buluşturdu.

"RAMAZAN AYINI EN GÜZEL HALİYLE YAŞADIK VE YAŞATTIK"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ramazan Sokağı ve Ramazan Tırı etkinliklerine katılarak Ramazan ayının birlik beraberlik içinde idrak edilmesini sağlayan hemşehrilerine teşekkür etti. Geçen yıl Ramazan Sokağı’na gösterilen ilgi nedeniyle bu yıl aktiviteleri daha da artırdıklarını ve daha geniş bir alanda Ramazan Sokağı oluşturduklarını ifade eden Başkan Çelik, bunun sonucunda da yüz binlerce Kayseriliye ulaştıklarını kaydetti.

Ramazan Sokağı etkinlikleri için şehir dışından dahi insanların geldiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Hem Ramazan Sokağı hem de Ramazan Tırı etkinliklerine halkımızın yoğun bir katılım göstermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ramazan’ın ruhunu halkımızın en güzel şekilde yaşaması ve yaşatması için yapmış olduğumuz etkinliklerin karşılığını gördük. İşin en güzeli ise Ramazan Sokağı ve Ramazan Tırı etkinliklerine halkımızın 7’den 70’e tüm aile bireyleriyle katılmış olmasıydı. Kayseri’de Ramazan ayını birlik beraberlik içinde geçiren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu vesileyle hemşehrilerimin Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyor Rabbimden sağlık ve huzur diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA