Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği Sürüyor

57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği Sürüyor
Etkinlikler kapsamında ‘Nasreddin Hoca 800 Yaşında’ isimli çocuk tiyatrosu Akşehirli çocuklar için perde açtı. Akşehir Kültür Merkezi’nde, Goncagül Organizasyon tarafından sergilenen oyuna, çocuklar kadar büyüklerde yoğun ilgi gösterdi. Nasreddin Hoca’nın fıkralarının hikayeleştirilerek anlatıldığı oyunda zaman zaman oyunu izleyen çocuklarda oyuna dahil oldu. Nasreddin Hoca’nın fıkraları ile gülerken aynı zamanda verdiği mesajlarla bilgiler öğrenen çocuklar oyun boyunca keyifli dakikalar yaşadı.

- 3D duvar boyama tekniği çalışması -

Sanata Saygı Platformu üyeleri tarafından yapılan atölye çalışmaları ilgi görüyor.

Platform üyelerinden Filiz Yıldız, Akşehir Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda 3D duvar boyama tekniği çalışması yapıyor. Duvarda Akşehir gölü, dünyaca ünlü Akşehir kirazı ağaçları, Nasreddin Hoca ve eşeği ile ilgili 3D tekniği çalışma yapan sanatçı Yıldız, çalışmasına 5 Temmuz’da başladığını belirterek, 10 Temmuz’da bitireceği çalışmasıyla Akşehir’e kalıcı bir eser bırakmak istediğini söyledi.



- Karikatür çalışmaları -

Etkinlikler için ilçeye gelen Karikatürcüler Derneği üyeleri, Akşehir Kültür Merkezi’nde çocukların katılımıyla Karikatür Workshop çalışması yaptı.

Akşehirli miniklerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmada çocuklar karikatürist büyüklerinden nasıl karikatür çizileceğini ve tekniklerini öğrendiler. Eğlenceli geçen çalışma sonunda çocuklar çizdikleri karikatürleri alarak evlerine götürürken, karikatür çizme tekniğini de uygulamalı olarak öğrenme fırsatı yakaladı.

- Gülmece parkı sanat atölyesine dönüştü -

Sanata Saygı Platformu’nun Akşehir Gülmece Parkı’nda açık havada yaptıkları çalışmalar ilgiyle takip edildi.

Resim, ebru, cam, tokat yazma baskı, hat sanatı, naht sanatı, seramik gibi dallarda hünerlerini sergileyen sanatçılar, Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında etkinliklere katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Yaptıkları çalışmalara Akşehirli çocukları da dahil eden sanatçılar, çocuklarla birlikte uygulamalı performans sergiledi.
Kaynak: İHA