AK Partili Uzer'den, CHP'nin YPG Kararına Sert Tepki

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, CHP’nin de üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal’in yayınladığı deklarasyonda YPG’yi resmen kabul etmesine sert tepki gösterdi.

AK Partili Uzer'den, CHP'nin YPG Kararına Sert Tepki
Eski CHP’li Umut Oran’ın başkan yardımcılığını yürüttüğü ve CHP ile HDP’nin de üye olduğu Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı için bir deklarasyon yayınlandı. Konsey’de aynı zamanda ‘Kürt Bölgesi Deklarasyon’u da yayınladı. Deklarasyonda Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ve onun silahlı kanadı YPG’ye destek verildi.

YPG’nin DAEŞ’e karşı mücadelesi övülürken "Bu mücadeleyi resmi olarak tanımaktayız" denildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini sert bir şekilde dile getiren AK Partili Ahmet Uzer ise sözlerinde, ‘‘Yuhh artık. El ele ihanete devam. HDP-CHP’nin de üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal, YPG’yi tanıdı. Başkan yardımcılığını eski CHP’li Umut Oran’ın yaptığı Sosyalist Enternasyonel’in YPG’yi tanıma kararını kınıyorum. Sosyalist Enternasyonel’in terör örgütü YPG’yi tanımasına karşın HDP ihanete devam edecek, CHP’nin ise ne yapacağını bekleyip göreceğiz’’ şeklinde ifadelere yer verdi.
Kaynak: İHA