Mısır'da Ramazan Bayramı

Mısır'da Müslümanlar büyük camilerde ve meydanlarda kurulan namazgahlarda bayram namazını eda etti.

Türkiye'den bir gün sonra Ramazan Bayramı'na giren Mısırlı Müslümanlar büyük camiler ve meydanlarda kurulan namazgahlarda yoğun katılımla bayram namazını kıldı.

Başkent Kahire'deki Ezher, Amr bin As gibi çok sayıdaki tarihi camiye ilaveten camiler ve çevrelerinde kurulan namazgahlarda bayram namazları Ezher şeyhleri tarafından kıldırıldı.

Hutbede birlik ve sevgi mesajları verildi. Bayram namazı öncesinde sabahın ilk ışıklarıyla camilerin dış hoparlörlerinden verilen bayram tekbirlerine müslümanların yüksek sesle eşlik ettiği namazın ardından çocuklara oyuncak dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ve üst düzey yetkililer bayram namazlarını İskenderiye'deki bir askeri merkeze bağlı Muhammed Kureym Camisi'nde kıldı.

Bazı bölgelerde rejim karşıtı protestoların yapıldığı bildirilirken, İskenderiye'nin Avayid ve Asafra semtlerinde Müslüman Kardeşler (İhvan) tarafından hazırlanan bazı namazgahlarda bayram namazının kılınmasına güvenlik güçleri tarafından engel olunmak istendiği ancak daha sonra izin verildiği belirtildi.

Kaynak: AA