Mehmetçik'e Anne Eliyle 'Bayram Yemeği'

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin İran sınırındaki hudut karakolunda görev yapan sözleşmeli er Mustafa Akpınar'ı, nöbet kulesinde ailesiyle görüştürerek çifte bayram yaşattı Oğlunun görev yaptığı karakolda tüm askerlere karavanadan yemek dağıtan Leyla Akpınar, Mehmetçik'in bayram günü anne elinden yemek yemesini sağladı Anne Akpınar: 'Burası oğlumun kendi evi gibi. Komutanlar onlara bir baba gibi. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim bütün askerleri ailelerine kavuştursun'

ÖZKAN BİLGİN/YILMAZ KAZANDIOĞLU - Hakkari'nin İran sınırındaki hudut karakolunda görev yapan sözleşmeli er Mustafa Akpınar, Genelkurmay Başkanlığının izniyle, nöbet tuttuğu kulede anne ve babasıyla bayramlaştı.

Genelkurmay Başkanlığının görevlendirdiği askerler tarafından İçel'deki evlerinden alınan baba Zekeriya ve anne Leyla Akpınar ile 3. Piyade Tümeni Dağ Komando Tugayı'na bağlı Dağlıca Oramar Üs Bölgesi'nde görev yapan ağabeyi Uzman Onbaşı Yahya Akpınar, hazırlanan sürpriz bayramlaşma için Mustafa Akpınar'ın görev yaptığı Esendere beldesine bağlı Şehit Er İbrahim Korucu Hudut Karakolu'na getirildi.

7. Hudut Alay Komutanlığı bünyesindeki 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hasan Toğrul, 2. Hudut Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Mefa Boran, Hudut Karakol Komutanı Piyade Üsteğmen İlhan Doğan ve askerler tarafından karşılanan aile, daha sonra Akpınar'ın nöbet tuttuğu kuleye götürüldü.

- 'Çok sevinçliyim, komutanlarıma teşekkür ederim'

Bu sırada sınır güvenliğini sağlamak amacıyla gözetleme yapan Mustafa Akpınar, kuleye komutanının geldiğini zannederek 'tekmil' verdi.

Babasının 'merhaba asker' sesiyle büyük şaşkınlık yaşayan Mehmetçik, bir anda anne, baba ve ağabeyini karşısında görünce de gözyaşlarına hakim olamadı. Akpınar, uzun süre ailesine sarılarak hasret giderdi.

Bayram gününde en çok sevdiği insanları yanında görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Mustafa Akpınar, AA muhabirine, 'Ailemin geleceğini bilmiyordum, sürpriz oldu. Onların yanında olmaktan şeref duyuyorum, çok sevinçliyim. İnşallah bütün arkadaşlarımız da bayramlarda ailelerinin yanında olur. Böyle bir fırsatı sundukları için başta Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sonrasında bütün komutanlarıma çok teşekkür ediyorum.' dedi.

- 'Hayatımın en güzel günü'

Kendilerine sağlanan imkan sayesinde hayatının en güzel günlerinden birini yaşadığını vurgulayan baba Zekeriya Akpınar ise bütün askerlerin kazasız belasız ailesine kavuşmasını diledi.

Bayramı, fedakarca vatanı savunan iki oğluyla karşılamanın sevincini yaşayan anne Leyla Akpınar da 'İki oğlumun da durumu çok iyi. Çocuklarımı görmeme vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Burası oğlumun kendi evi gibi. Komutanlar onlara bir baba gibi. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim bütün askerleri ailelerine kavuştursun.' diye konuştu.

Ailesiyle bir araya gelerek çifte bayram yaşadığını dile getiren Uzman Onbaşı Yahya Akpınar, 'Annemi, babamı ve kardeşimi görmek ayrı bir duygu. Buna vesile olan komutanlarımın bayramlarını kutluyorum, çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir sonraki bayramda yine bir araya geliriz. Anne ve babamın da ayaklarına sağlık. Onları ağırlamaktan şeref duyduk.' ifadelerini kullandı.

- Anne elinden yemek yediler

23 Eylül 2015'ten bu yana terörle mücadele, kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin önlenmesi konusunda kararlılıkla mücadele eden Şehit Er İbrahim Korucu Hudut Karakolu'ndaki Mehmetçikler de bayramın birinci günü bir anne eli öpmenin ve onun elinden yemek yemenin keyfini yaşadı.

Oğlunun yattığı koğuşu, görev yaptığı karakolu ve yemek yediği yemekhaneyi dolaşan anne Akpınar, askerlere kendi eliyle yemek de dağıttı.

Yemek sonrasında bağlama çalan askerler, Akpınar ailesine unutamayacakları bir gün yaşattı.
Kaynak: AA