CHP'liler, AK Parti Heyeti İle Bayramlaştı

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mültecilere vatandaşlık açıklaması ile ilgili, “Hepimizin ortak bakışı, Esed zulmünü sona erdirmek ve mültecilerin kendi vatanlarında rahat bir ortamda yaşamaları. Fakat Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunacaklar için de önlerindeki engellerin kalkması gerek” dedi.

CHP'liler, AK Parti Heyeti İle Bayramlaştı
AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Özdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne bayram ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Giresun’da helikopter kazası sonucu şehit olan askerleri anarak konuşmasına başladı.

Bayramların saygı, sevgi ve hoşgörüyü ön plana çıkarması gerektiğine vurgu yapan Sındır, Suriyeli mülteciler için Suriye’de barış ortamına geçilmesi ile kendi vatanlarına bir bayram havasında kavuşabilmelerinin mümkün olmasını arzu ettiklerini dile getirdiler. Yargının bağımsızlığına dikkat çeken Sındır, “Meclisimiz bayram nedeniyle tatil, dokunulmazlık meselesinde dileğimiz bu ülkede yargı sisteminin ve adaletin tecelli etmesi, yargının kendini baskı altında hissetmemesi, özgür iradeleriyle karar vermeleri temennimiz” ifadesini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise CHP Milletvekilli Eren Erdem’in savcılık kararı ile uçaktan indirilmesinin kendilerini çok etkilediğini, bunun toplumu korkutmaya yönelik bir işlerlik kazanmamasının ve tekrarının olmamasını dilediklerini kaydetti.

Özdağ da, bugün tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarını söyleyerek, patlamalarda ve terör olaylarında CHP, MHP ve AK Parti’nin ortak duruş ve açıklama getirmelerinin önemli olduğunu ifade etti.

Herkesin vatanında rahat ettiğini dile getirerek Suriyeliler başta olmak üzere dünyanın bir göçmen meselesi olduğunu belirtti.

Özdağ, “Bugün dünyada göçmen meselesine dönük tek düşüncesi, tek fikri olan Türkiye’dir. Batı ülkeleri insan hakları boyutuyla değil de ülkelerine göçmen gelmemesi gelecekse de kendi dinlerinden olan veya nitelikli, kalifiye eleman olmasına önem veriyor. Hepimizin ortak bakışı, Esed zulmünü sona erdirmek ve mültecilerin kendi vatanlarında rahat bir ortamda yaşamaları. Fakat Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunacaklar için de önlerindeki engellerin kalkması gerek. Dokunulmazlık meselesi, bu konuda ana muhalefetin daha kararlı olmasını bekliyoruz. Yapılan ilk oylamada HDP’liler CHP’lileri alkışlar konuma geldi” diye konuştu.

“Dokunulmazlıklar konusunda meclis sorumluluğu yargıya bıraktı” diyen Özdağ, CHP’li Erdem’in alıkonulması ile ilgili ise şunları söyledi:

“Arkadaşımızla ilgili bu konuda açıklama yapıldı. Bu bir siyasi parti rekabeti değildi, para cezasından dolayı takibi bildirilmiş, doğru bir şey değil. Hangi partiden olursa olsun dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili bir şey değil bu. Şık olmayan, usül hatasından kaynaklanan bir durum.”

Kuvvetler ayrılığı konusuna da değinen Özdağ, “Kuvvetler ayrılığı net olmalı, biz bunun için başkanlık sistemini önemsiyoruz. Meclisi merkeze almalıyız, siyasetin merkezi meclis olmalı. Meclisin yetkilerini yargıya şikayet eder konuma gelmemeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Şenay Saruhan ise, yaptıkları incelemelerde Suriyeli mültecilere Türkiye’de mi kalmak istediklerini yoksa Suriye’ye mi dönmek istediklerini sorduklarını belirterek, “Ülkelerine dönmek istediklerini söylediler, bu çok normal. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklama ve saptamanın gerçeklikle uyumlu olduğunu düşünmüyorum. Vatandaşlığa alırsınız ama o yine de vatandaş olamaz, bizim Almanya ve başka ülkedeki vatandaşlarımız gibi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA