CHP İl Başkanlığında Bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: 'Bu kadar, ekonominin, iç politikanın içine bu kadar girmiş bir dış politika dönemini hatırlamıyoruz. 180 derece dönülmesi gereken, dış politika yanlışlarıyla doluyuz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 'Bu kadar, ekonominin, iç politikanın içine bu kadar girmiş bir dış politika dönemini hatırlamıyoruz. 180 derece dönülmesi gereken, dış politika yanlışlarıyla doluyuz.' dedi.

CHP İl Teşkilatında bayramlaşma töreni yapıldı. Parti il binasının önünde gerçekleştirilen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, CHP İl Başkanı Semih Esen, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Çetin Osman Budak, törende yaptığı konuşmada, bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, birliktelik ve beraberlik gibi birçok özelliği bir araya getirdiğini belirtti.

Bugün dargınlıkların Türkiye'nin her yerinde çok fazla olduğunu anlatan Budak, 'Ben bayramların milletimizin birliğini ve beraberliğini tesis edecek, Kuvayı Milliye sınırlarımızın içinde kardeşçe yaşayacağımız bayramları temenni ediyorum.' diye konuştu.

Budak, Antalya'nın Türkiye'nin göz bebeği, turizm ve tarım konusunda Türkiye'nin önemli bir kenti olduğunu kaydetti.

Turizm ve tarım sektörünün Antalya'daki istihdam alanını tamamen kapsadığını vurgulayan Budak, şöyle konuştu:

'Bu iki sektör de aslında uluslararası ilişkilerin son derece iyi ve yüksek olması gerektiği iki ana sektördür. Antalya turizminin geçmişinde böyle bir yıl yaşanmadı. Antalya bugün geldiği noktada niye bu durumda? 80 bin turizm çalışanı işsiz. Tarım sektöründe zaten mevsimlik işsizlik had safhada. Bu ülkeyi yönetenlere buradan sesleniyorum, özellikle bu kadar etkili bir dış politikayı hiçbir zaman için hatırlamıyoruz. Bu kadar, ekonominin, iç politikanın içine bu kadar girmiş bir dış politika dönemini hatırlamıyoruz. 180 derece dönülmesi gereken, dış politika yanlışlarıyla doluyuz. Bir an önce bu yanlışlardan dönülmesi lazım.'

CHP İl Başkanı Semih Esen de son bir yılda gerçekleşen 17 saldırıda, 300'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bu vatandaşların yakınlarının gözü yaşlı olduğu için bayram mutluluğunun yarım kaldığını bildirdi.
Kaynak: AA