CHP Grup Başkanvekili Altay Açıklaması

'Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız, etnik aidat üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız ve bunlarla beraber inanç ekseni üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız. Bu üç şey üzerinden yapılan siyaset bu millete yapılabilecek en büyük ihanettir'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşam tarzı, etnik aidiyet ve inanç ekseni üzerinden yapılan siyasetin bu millete yapılabilecek en büyük ihanet olduğunu söyledi.

Gerze Belediyesi tarafından yapılan ve kendi adını taşıyan parkın açılışına katılan Altay, burada yaptığı konuşmada, Giresun'daki helikopter kazasının bayram gününde Türkiye'yi üzüntüye boğduğunu söyledi.

İstanbul Atatürk Havalimanı ve öncesinde ülkenin farklı noktalarında terör saldırıları yaşandığını anımsatan Altay, artık millet olarak her şeyi bir kenara bırakıp huzur ve barış ortamı arar olduklarını dile getirdi.

Altay, üç şeyden sakınılması halinde Türkiye'de barış ve huzur ortamının sağlanacağına inandıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız, etnik aidat üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız ve bunlarla beraber inanç ekseni üzerinden siyaset yapmaktan sakınacağız. Bu üç şey üzerinden yapılan siyaset bu millete yapılabilecek en büyük ihanettir. Bu bakımdan siyasetin asli işi milletin can, mal ve namus güvenliğini tesis etmektir. Türkiye ağlıyor, Türkiye kan ağlıyor. Allah'ımdan bu güzel bayram günü bu millete bir daha kan ve gözyaşı göstermemesini niyaz ediyorum. Tüm milletimin Kurban Bayramı'nı bir kez tebrik ediyorum.'

Altay'ın konuşmasının ardından, parkın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA