Bilecik'te Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Bilecik'in Söğüt, Gölpazarı, Pazaryeri, Osmaneli ve Bozüyük ilçelerinde bayramlaşma programları düzenlendi.

Söğüt ilçesinde, Çelebi Mehmet Camisi avlusunda Kaymakam Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, siyasi parti temsilcileri ve protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaştı.

Sönmezay, burada yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, millet olma iradesini ve kardeşliği en üst düzeyde hissettiren, kırgınlıkları affettiren bayramların, mutluluk ve huzur dolu bir iklim meydana getirmeleriyle inanç ve kültür medeniyetinin en temel unsurlarından olduğunu söyledi.

Bin yıllık inancın temelini teşkil eden, birlik ve bütünlük içerisinde bugünlere ve yarınlara taşıyan günlerin birisinin de Ramazan Bayramı olduğunu vurgulayan Sönmezay, 'Sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının daha yoğun yaşandığı bayram günlerinde büyüklerimizi, kimsesiz fakir ve muhtaç vatandaşlarımızı, devletimizin koruması altında bulunan çocuklarımızı ziyaret etmenin, bayram sevincini paylaşmanın hepimiz için insanlık görevi olduğuna inanıyorum.' dedi.

- Gölpazarı'nda bayramlaşma

Öğretmenevi'nde gerçekleşen törene, Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mmehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Harun Semerci, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Topsakaloğlu, burada yaptığı konuşmada, bayramların, her kesimden her toplumun bir araya geldiği, düşüncesi ve zihniyetin önemli olmadığı sadece birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği zaman dilimleri olduğunu belirterek, 'Bayramlar, küskünlerin barıştığı zamanlar. Bayramlar, var olan anneyle, babayla, akrabalarla ve dostlarla kucaklaşma adına bir fırsattır. İnşallah küskünlükler bir kenara bırakılır, bu bayramlar sevinç içinde huzur içinde geçirilecek günler olur.' diye konuştu.

- Pazaryeri'nde bayramlaşma

Pazaryeri ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Kaymakamı İbrahim Özdel,Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Aydın Göker, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ile birlikte Bozcaarmut köyünde AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir'in de katıldığı bayramlaşmanın ardından Sarıdayı ve Dereköy'de şehit ve gazi aileleri ile Yaşlılar Evinde kalan yaşlıları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Kaymakam Özdel, Öğretmenevi'nde daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve Eskişehir Pazaryerililer Dernek yönetiminin katıldığı programda, bayramların birlik, beraberlik ve akrabalık bağlarını güçlendirdiğini, ilçede geleneklerin sürdürüldüğünü ve vatandaşlarda yoğun bir bayram heyecanı yaşandığını görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha sonra CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün de katıldığı Yeni Mahalle'de geleneksel olarak toplu bayramlaşma programı düzenlendi.

- Osmaneli'nde bayramlaşma

Necla Hanım Konağı'nda Garnizon Komutanı Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlar bir araya gelerek bayramlaştı.

Şahin, bayramların sevgi ve bütünlüğü simgelediğini ifade ederek, dostluk, kardeşlik ve barış temennisinde bulundu.

Şahin ve beraberindekiler daha sonra şehit ailelerini ve Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

- Bozüyük'te bayramlaşma

Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu'nda, bayramlaşma programları düzenlendi.

Programa, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakamı Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Eldemir ve protokol üyeleri, burada bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA