AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu Açıklaması

'Bu örgüt öyle korkunç şeyler yaşattı ki hiçbir aklı başında HDP'li kardeşimiz, şehirleri işgal etmenin, çukur kazmanın ve vatandaşın evini başına yıkmanın Kürt davası ile yakında uzaktan bir ilgisi olamadığını biliyor ve buna inanıyor. İşte bu, önemli bir tarihin kırılma anıdır'

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 'Bu örgüt öyle korkunç şeyler yaşattı ki hiçbir aklı başında HDP'li kardeşimiz, şehirleri işgal etmenin, çukur kazmanın ve vatandaşın evini başına yıkmanın Kürt davası ile yakında uzaktan bir ilgisi olamadığını biliyor ve buna inanıyor. İşte bu, önemli bir tarihin kırılma anıdır.' dedi.

Partisinin il başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Miroğlu, bölge olarak zor bir süreçten geçtiklerini, özellikle son seçimden sonra bölgenin çatışmalı bir ortama sokulmak istendiğini söyledi.

Terörle mücadele noktasında güvenlik güçlerinin şehit olduğunu, teröristlerce döşenen bombaların patlatıldığını ve çok sayıda sivilin de yaşamını yitirdiğini, yaralandığını aktaran Orhan Miroğlu, 'Bu ülkenin demokrasisinin ve özgürlüğünün savunulması için ne kadar büyük bedeller ödediğimizi, ne kadar büyük bir mücadele verildiğine bizzat tanık oluyoruz.' diye konuştu.

Terör örgütünü kullanarak Türkiye'nin kuşatılabileceğinin düşünüldüğüne dikkati çeken Miroğlu, özellikle HDP'ye oy veren Kürtlerin, bu örgütün 'Kürt davası' ile bir ilgisinin olmadığını düşündüğünü kaydetti.

Orhan Miroğlu, 'Bu örgüt öyle korkunç şeyler yaşattı ki hiçbir aklı başında HDP'li kardeşimiz, şehirleri işgal etmenin, çukur kazmanın ve vatandaşın evini başına yıkmanın Kürt davası ile yakında uzaktan bir ilgisini olamadığını biliyor ve buna inanıyor. İşte bu, önemli bir tarihin kırılma anıdır.' ifadelerini kullandı.

- 'CHP 'miras yedi' politikası izliyor'

AK Parti'nin 'miras yedi' bir parti olmadığını, kendi siyasi kodlarına güvenen bir parti olduğunu aktaran Miroğlu, şunları söyledi:

'Biz, 'birisi batsın da onun siyasi mirasına oturalım' gibi bir anlayışa asla sahip değiliz. Bizim ve bölgenin istediği tek şey vardır. Bu zulmün sona ermesidir. Ama bu zulme uğrayan bilhassa HDP'li kardeşlerimizin bundan sonraki siyasi tercihlerinin elbette önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu musibetten ders çıkaran bir tercih beklentimiz, bölge ve ülke halkı olarak hakkımız.'

CHP'nin ise Meclis'ten başlayarak medya, sivil toplum kuruluşları ve değişik alanlarda izlediği politikanın bir 'miras yedi' politika olduğunu ifade eden Orhan Miroğlu, '(Nasıl olsa HDP bitiyor. Bari bunun mirasına ben konayım. Yüzde 6-7 ben konayım, bereket versin) anlayışı var. Ama bizim öyle bir anlayışımız yok.' şeklinde konuştu.

Bölgenin inşasında AK Parti'nin önemli bir rol oynadığını ve bölgeyi yeniden inşa edeceklerini vurgulayan Miroğlu, şunları söyledi:

'Ama HDP'yi yöneten arkadaşlara hal çok kolay bir işmiş gibi geliyor. Geçen, Selahattin Demirtaş Beyefendi, yanında 5-6 kişi ile 'işte biz burayı yeniden inşa edeceğiz' diyor. Kardeşim madem sen inşa edecektin niye yıktın buraları da şimdi inşadan bahsediyorsun. Madem inşa edecektin, yıkmasaydın. Bu örgüt yıkma kararı aldığı zaman karşısında duracaktın. HDP'li yöneticilerin iyi bir sınav vermediğini düşünüyorum. HDP'li yöneticiler kravatlarını takıp Meclis'e geldikleri zaman, onlardan sivil bir siyaset, sivil zemini güçlendirecek bir tavır bekliyorduk ama bu tavır hiçbir zaman olmadı.'

- Terör mağdurlarına 55 tır yardım

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da son dönemlerde bölgede yaşanan terör olaylarından herkesin rahatsız olduğunu, terörün ramazan ayında bile durmadığını ve çirkin yüzünü gösterdiğini kaydetti.

Terör olaylarından dolayı vatandaşların mağdur olduğunu, kendilerine ellerinden geldiğince destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Dündar, şöyle konuştu:

'Evinden hiçbir eşyasını bile alamadan göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza ellerimizi uzattık ve uzatmaya devam edeceğiz. 55'e yakın yardım tırını mağdur vatandaşlarımıza ulaştırdık. Huzurlu ortamın yeniden inşasından sonra herkes evine dönecektir. AK Parti hükümeti, bir daha kimsenin evinden göç etmesine fırsat vermeyecektir. Mahallelerde çukur ve barikatlar kazılmasına izin verilmeyecektir. AK Parti olarak bunların karşısında hep birlikte dik duracağız. Mardinimize ve bölgemize sahip çıkacağız.'

Kaynak: AA