AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu Açıklaması

'Bugün bu coğrafyada teröre karşı en etkin mücadeleyi Türkiye yapıyor. Bütün dünya da bunu görüyor'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 'Bugün bu coğrafyada teröre karşı en etkin mücadeleyi Türkiye yapıyor. Bütün dünya da bunu görüyor.' dedi.

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Ensarioğlu, bayramın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini dileyerek acıların yaşanmaması ve yaşanan acıların telafisi için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Ensarioğlu, Türkiye ve dünyanın çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

'Biz yıllarca 'Terörün dili, dini, ırkı ve coğrafyası' olmaz derken kimseyi yanımızda görmedik. Ta ki terör, ABD'yi ve Avrupa'nın göbeğinde Fransa ile Belçika'yı vurdu, ramazanın son günü Mescid-i Nebevi'nin yanında İslam adına terör saldırısı yapıldı. Biz terörün insanlık suçu olduğunu ve bu suçun insanlığa karşı işlendiğini, bütün insanlığın buna karşı beraber mücadele etmesi gerektiğini söyledik. Bugün bu coğrafyada teröre karşı en etkin mücadeleyi Türkiye yapıyor. Bütün dünya da bunu görüyor.'

Milletvekili Ensarioğlu, parti olarak vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesi için gayret ettiklerini vurguladı.

Hükümetin bölgede cazibe merkezi oluşturulması için çalışma başlattığına vurgu yapan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

'Metropol kentler oluşturacağız. Bu metropol kentlerin başını da Diyarbakır çekecek. Diyarbakır'a tarihsel misyonundan gelen değerini yeniden kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşımız da yakıp yıkanlarla, acı ve mağduriyetler yaratıp bunun üzerinden siyaset yapanlar ile hizmet edenleri ayırt edecektir.'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da ramazan ayında ildeki mağdur ve muhtaçlara destek olduklarını belirterek '10 bin aileye gıda, 5 bin aileye de giyim yardımında bulunduk. Halkımızın sorunlarını dinleyip yalnız bırakmadık. Bundan sonraki süreçte de halkımızla beraber olacağız.' diye konuştu.

Bayramlaşma programına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da katıldı.

Kaynak: AA