ZGC Başkanı Akbıyık, 'TOKİ Basın Sitesi Hayata Geçiyor'

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, TOKİ basın sitesinin projesini değerlendirdi.

ZGC Başkanı Akbıyık, 'TOKİ Basın Sitesi Hayata Geçiyor'
ZGC Başkanı Akbıyık, Artık ön talepler alındı. Proje çalışmaları sürüyor. Bizler TOKİ Zonguldak basın sitesinin ihalesinin yapılmasını istiyoruz. Kati ve kesin teminatlarımızın tutarını banka hesaplarına yatırmak istiyoruz. Bu konuda Sayın vekillerimizden yardım ve destek istiyoruz. Valimiz Ali Kaban, bayram sonrası TOKİ İstanbul Halkalı’da daire başkanları ile bizzat görüşmelerde bulunacak. Vekillerimizde TOKİ başkanlığını hızlandırırsa bu süreç yakın zamanda sonuçlanır. Son olarak, TOKİ ‘den daire alacak meslektaşlarımız.

Bu sizler için çok önemli bir yatırım. TOKİ arazisi ilimizin en güzel yerlerinden birisi.

Bu şansı çok iyi değerlendirin. Ön ödeme peşinatlarınız hazırlayın. Bir kenarda para biriktirin. Kati peşinat ödemesi çok önemli. ZGC Başkan ve yönetim kurulu olarak 67. yılımızda çalışmalarımıza son derece hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Tüm katılan meslektaşlarıma ve konuklarımıza katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Mübarek ramazan bayramınız kulu ve mutlu olsun” dedi.

“ZGC yönetim merkezinin inşallah tapusunu alacağız”

Gelecek nesil gazetecilere ZGC’nin tapulu taşınmasını bırakmak istediklerini ifade eden Akbıyık, “ZGC‘nin, sosyal tesisleri ve yönetim binası olduğu arsa TTK ‘ya ait. Bu binanın yapımını ise ZGC olarak biz yaptık ve yeniledik. Kurumun arsasını alma adına da girişimlerimiz devam ediyor. Burada Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir’den destek istoruz. Başkan bu konuda bizlere yardımcı olmalı düşüncesindeyiz. Bizler ZGC’nin tapulu bir binası ve arsası olsun uğraşısı içerisindeyiz. Geçmiş dönem görev yapanlar bu binayı ZGC’ ye kazandırmışlar. Onlara teşekkür ediyorum. Bizler de binamız yeniledik ve modern hale getirdik. Gelecek nesle, gazetecilere ZGC’nin tapulu bir taşınmazını bırakmamız gerekir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA