Zeytinburnu'nda Bayramlaşma Geleneği Devam Etti

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Seyitnizam Camii’nde bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.

Zeytinburnu'nda Bayramlaşma Geleneği Devam Etti
Zeytinburnu’nda her bayram gelenek haline gelen bayramlaşma, bu bayram Seyitnizam Camisinde gerçekleşti. Bayram namazını Seyitnizam Camisinde kılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, cami çıkışında vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Başkan Aydın, özellikle yaşlı vatandaşlar ve çocuklarla yakından ilgilenirken, çocuklara bayram harçlığı vermeyi ihmal etmedi. Bayram namazı çıkışında vatandaşlara, içecek, kuru pasta ve bayram şekeri ikram edildi.

Bayramlaşma sonrası Ramazan ayı ve sonrasında gelen Ramazan Bayramı hakkında konuşan Murat Aydın, ramazan ayının Zeytinburnu’nda dolu dolu geçtiğini ifade etti.

Bayramla ilgili temennilerini de dile getiren Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Seyit Nizam Camii’ndeyiz. Hemşehrilerimizle önce bayram namazını eda ettik. Ardında da bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Ramazan boyunca Zeytinburnu’muzda her akşam farklı bir mekanda hemşehrilerimizle birlikte olduk. İftar sofralarında beraber olduk. Teravih namazlarında beraber olduk. İftar ve teravih namazı arası ev ziyaretlerimiz oldu. Mekan ziyaretlerimiz oldu. Hemşehrilerimizle birlikte olduk. Yani ramazanda Zeytinburnu’nda yaşayan hemşehrilerimizle göz göze diz dize olmanın gayreti içinde olduk. Güzel bir ramazan geçti. Bayramlaşmayı da Seyit Nizam Camii ve Külliyesinde gerçekleştirdik. Hayırlı bayramlar diliyorum. Barışın, kardeşliğin ve huzur ortamının güçlenerek devam ettiği yarınlar temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA