Yeni Anayasa Tartışmaları

AK Parti Aydın Milletvekili Savaş: 'Allah’ın izniyle önümüzdeki dönem, o yiğit ve cesur adamı başkan yapacağız'.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, önümüzdeki dönemin en önemli konularından birinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu bildirdi.

Savaş, partisinin Aydın il teşkilatının düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamada, hükumetin terörle mücadele konusunda kararlılığına dikkati çekerek 'İşleri bitmek üzere çok az kaldı. Önümüzdeki dönem, hükümetimizin kararlı duruşu ve politikaları sayesinde bu iş bitecek.' dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yapılan mücadelenin de devam edeceğine işaret eden Savaş, 'O hainler için her zaman şunu söylüyorum. Cemaatin televizyonu olur, gazetesi olur, bankası olur, üniversitesi olur ama cemaatin devleti olmaz. Devlet tektir, sahibi de millettir. Herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak diyoruz. Bunlar bizim kutsalımızdır.'

- 'O yiğit o cesur adamı başkan yapacağız'

Savaş, önümüzdeki dönemin en önemli konularından birinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu, bunların meclise geleceğini ifade eden Savaş, şunları kaydeti:

'Abdulhamit’e yapılanların aynısı rahmetli Adnan Menderes’e, Turgut Özal’a yapıldı. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak isteniyor. Allah’ın izniyle önümüzdeki dönem, o yiğit ve cesur adamı Başkan yapacağız. Yeni bir yönetim sistemi olmalı. Mevcut yapı kriz üretmeye müsaittir. Biz 14 yılda bu ülkeye kriz yaşatmadıysak güçlü bir AK Parti hükümeti sayesinde olmuştur. Geçmiş iktidarların ömrü 1 buçuk yıl olmuştur. Biz bu ülkeyi kaderine bırakamayız. Omuzlarımızda koca bir yük var. Bugüne kadar yapılan bütün oyunları milletin desteğiyle sandıkta her seferinde yendik bundan sonra da yeneceğiz.'

Programa AK Parti Aydın Milletvekilleri, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, İl Başkanı Ömer Özmen, İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
Kaynak: AA