TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

'Türkiye güçlü olacak ki Suriye halkı, Irak halkı nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa geleceğe daha güvenle bakabilsin' 'Terörün sonunun gelmesi için hem dua edeceğiz hem de hükümet olarak, devlet olarak, kararlı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz'.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Türkiye güçlü olacak ki Suriye halkı, Irak halkı nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa geleceğe daha güvenle bakabilsin' dedi.

Aydın, Adıyaman Mimar Sinan Kültür Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada katılımcılara seslenen Aydın, bayramları herkesin fırsata çevirmesi gerektiğini belirterek insanların içindeki kırgınlıkları bir tarafa bırakarak birbirlerini kucaklaması gerektiğini vurguladı.

Her geçen gün dünyanın birçok yerinde saldırılar olduğunu hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

'İşte İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan terörist saldırısı, arife gecesi Medine-i Münevvere'de İslam'a, özellikle insanlığa yapılan saldırıları, kaynağı kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, kime karşı işlenirse işlensin tüm terör olaylarını hep birlikte bir kez daha lanetliyoruz. Ramazanları, bayramları fırsat bilerek hepimizin çok daha güçlü bir şekilde birbirimize omuz vermesi birliğimizi çok daha güçlü bir şekilde kuvvetlendirsin inşallah. Özellikle biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak bugün dünyada var olan mazlum ve mağdurların adeta yegane onuru olduk. Filistinlisi, Gazzelisi daha da güçlü olacağız. Türkiye güçlü olacak ki Suriye halkı, Irak halkı nerede bir mazlum, nerede bir mağdur varsa geleceğe daha güvenle bakabilsin. İşte onun için Türkiye’nin çok daha güçlü olması lazım.'

Ülkenin gücünün insan kaynağından geçtiğini belirten Aydın, insan potansiyelinin çok daha güçlü bir şekilde birbirine bağlı olarak, barışı ve kardeşliği yakalayıp terörü sonlandırması gerektiğini vurguladı.

Bayram vesilesiyle tüm fitnenin ve şer şebekelerinin sonunun gelmesini dileyen Aydın, 'Terörün sonunun gelmesi için hem dua edeceğiz hem de hükümet olarak, devlet olarak, kararlı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ama her şeyden önce millet olarak bu sorunları çözeceğimizi temenni ediyorum.' dedi.

Bayramlaşma programına Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Garnizon Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA