Tataristan Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi

Tataristan Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nin 10. kuruluş yıl dönümünü kutlandı

Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nin kuruluşunun 10. yıl dönümünü kutlandı.

Düzenlenen kutlama törenine Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyani, Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç ve Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kirman katıldı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov törenin ardından diğer katılımcılarla 200 milyon dolar tutarında yatırım yapılan ve otomobil camı da üreten, gelecek aylarda resmi açılışı yapılacak Türk şirketi Şişecam'a ait fabrikada inceleme yaptı.

- Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi

2006 yılında açılan Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nde 48 büyük şirket ve 5 bin 520 iş yeri bulunuyor.

Rusya'nın 30 bölgesinde bulunan 33 özel ekonomi bölgesinden en büyük olanı ve hepsinin toplam karının yüzde 66'sının elde edildiği Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'ne şimdiye kadar 153,7 milyar ruble yatırım yapıldı. Bu tutarın 100,2 milyarı kullanıldı ve şirket faaliyetlerinden 13,8 milyar ruble vergi toplandı.

Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nde faaliyet gösteren şirketlere sanayi, mühendislik ve nakliyat konularında kolaylık sağlanılıp, vergi ve gümrük işlemlerinde indirim uygulanarak yabancı yatırımcılar teşvik ediliyor.
Kaynak: AA